Hoe hou ik makelijk mijn geld bij? Iemand tips?

eerst schreef ik hoeveel geld ik had op een papiertje.
als ik iets krijg dan tel ik dat bedrag erbij op en als ik betaal dan trek ik het bedrag eraf. en schrijf dat bedrag dus op een nieuw papiertje.
maar toen raakte ik in de war.

Toegevoegd na 2 minuten:
toen dee ik hetzelfde op mijn iphone.
maar toen raakte ik ook in de war.

ik ben 13 jaar
En wil geen bankrekening.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien via een Excell document? Hoef je zelf, als je het goed doet, ook niet eens meer te rekenen... Toegevoegd na 10 minuten: In dat geval zou ik toch een bankrekening gaan nemen als ik jou was. Lekker stoer man, je eigen bankrekening!

Je kan excel gebruiken.

ik ben zelf ook 13 en ik kreeg toen ik 12 was automatisch een bankrekening.

Nee, dit soort dingen moet je niet digitaal willen bijhouden. Als het weg is, en je gaat rood staan loopt je leven in de soep. Pak een vel papier, en leg dat op zijn kant. Schrijf bovenaan het vel papier bijvoorbeeld: -huishoud geld €100 -auto €200 maak voor alles een potje, en schrijf op hoeveel je wil uitgeven. Elke maand vul je bijvoorbeeld auto aan met 200. Als je brandstof koopt van 50 euro, trek je dat eraf. Zo hou je precies bij hoe je ervoor staat. Zo doe je dat met alle potjes. Ik doe dat al jaren zo, en het werkt probleemloos! Ben alleen niet te lui om een kleine uitgave van 2 euro te noteren. Dat gebeurd bij mij ook vaak.

Je geld in in zakje of 'n portemonnaie doen . En het dan op 'n veilig plekje neerleggen.

Hier onder in de link staat een bladzijde uit een Kasboekje. Hierop kan je per maand heel makkelijk bijhouden hoeveel geld er binnen komt en hoeveel eruit gaat. Dus even uitprinten, gaatjes erin maken en in een mapje doen, dan houd je het overzichtelijk

Bronnen:
http://www.nibudjong.nl/DATA/downloads/KAS...
http://www.nibudjong.nl/LAS/APP=SEMLITE/_r...

een rekening is wel heel handig dan kan je precies zien hoeveel je pint en weer stort, het is niet moeilijk en je krijgt zelfs rente.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100