Waarom is iets grappig?

Wat is nou dat element dat ervoor zorgt dat iets grappig is? Maw: Wanneer is iets grappig?/Wanneer word iets grappig gevonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat iets erg lachwekkend is ,of iets een situatie creëert die een aanslag op je lachspieren doen,zoals b.v de vraag over het Turkse strooizout. Maar hier op GV kun je constateren dat lang niet iedereen iets grappig vindt. Bij veel humoristische antwoorden of reacties zul je behalve plusjes ook vaak veel (zure) minnetjes zien opduiken.

Eén van de oorzaken is dat je hersenen een situatie vreemd vinden of niet kunnen bevatten. Dat kan dan lachwekkend zijn of een lach opwekken.

Dat verschilt per persoon.Je kunt nog zo n goede of flauwe grap hebben er zijn er altijd die het grappig of juist helemaal niet grappig vinden.

Eigenlijk is deze vraag niet goed te beantwoorden. Of iets grappig is is namelijk niet objectief vast te stellen. Wat de ene persoon grappig vindt is voor een ander juist helemaal niet grappig, en vice versa. Vaak is dat tijds-(generatie)gebonden. Bijvoorbeeld de New Kids. Een half land ligt krom van het lachen maar de babyboomers zitten een beetje afwezig in de verte te staren. Kortom: het is (net als in het geval van kunst) afhankelijk van de persoon en de tijdgeest of iets grappig wordt gevonden of niet. Wat wel mogelijk is om de eigenschappen te onderzoeken die een goede grap bezit: dan kom je uit op zaken al verrassing, schokeffect, doordenkertjes of de complexiteit ervan (bij woordgrappen).

Net als bij het mooi of lelijk vinden, smaken verschillen...de grap die verteld wordt kan door Pietje heel leuk gevonden worden, omdat de 'lach-gen' dit doorseint. Daar in tegen kan Klaasje een heel andere humor bevatten, zijn gen zegt juist dat die grap stom is...lachen is een biologische reactie van mensen op humor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100