Getuigt het van zwakte/onzekerheid om een antwoord zelf te verwijderen?

Zoals me de laatste tijd veel opvalt. Iemand geeft een slecht/ondoordacht antwoord. Iemand anders geeft kritiek op dit antwoord en even later is het antwoord verdwenen zonder enige reactie.

Zwakte of Sterkte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zwak antwoord, sterk karakter. Het verwijderen van een antwoord, iets wat ik tot nu toe 1 keer heb gedaan, getuigd van zelfkennis. De moed hebben je fouten te erkennen. Wellicht ging je over je grens, of gaf je net iets te veel van jezelf prijs. Om op antwoorden terug te komen vind ik niet erg. De kwaliteit van jouw antwoorden kan alleen door jezelf ingezien worden, uiteindelijk. Vind jij een antwoord niet goed genoeg, of juist te diepzinnig, vind ik het sterk als je dit toe kan geven door het te verwijderen. Van kritiek moet je je hier sowiso niets aantrekken.

Of een moderator die het antwoord verwijderd heeft. Maar als ik toch zou moeten kiezen dan kies ik voor zwakte.

Nou....grappig genoeg heb ik dat vanmiddag gedaan m.b.t. de vraag over engelse stekkers. Ik was overtuigd van mijn antwoord omdat ik een aantal projecten heb gedraaid in Engeland en nooit universele stekkers mee heb hoeven nemen. Ik heb zelf in mijn herinnering dat ik ze wel gekocht had en ik er van baalde dat ik ze meegenomen had. Ik werd er op gewezen dat dit niet correct was (wij zaten daar, blijkbaar, in een uitzonderlijke situatie). Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden, de vraag verwijderd en het correcte antwoord gegeven. Ik vind dat niet een zwakte; ik heb een vergissing gemaakt, me verontschuldigd en verbeterd. Het verwijderen omdat ik verkeerd zat vind ik vanzelfsprekend.

Hangt er een beetje vanaf. Als je weet dat het slecht is of tot inzicht komt dat het slecht is, moet je het wel kunnen verwijderen. Of als je een vraag gewoon fout gelezen hebt, en ondanks de weet-je-het-zekermelding toch doorklikt. Ik heb zelf nog nooit een antwoord van mezelf verwijderd. Ik denk dat slechte antwoorden ook bijdragen aan de site. Toegevoegd op 03-06-2009 14:04:19 Met slecht bedoel ik: antwoorden die weerlegd worden of minder goed zijn dan andere. Het woord 'slecht' was dus fout gekozen.

Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat die persoon het antwoord zelf verwijdert heeft. De moderatoren zijn er ook goed in om antwoorden te verwijderen c.q. te verplaatsen naar reacties. Ik moet zeggen dat ik zelf ook wel eens een antwoord heb gegeven waarbij ik vrij snel doorhad dat ik de plank toen volledig missloeg. Toen konden we zelf nog niet onze eigen antwoorden verwijderen, toen heb ik de beheerders verzocht mijn antwoord te wissen. Ik zie het niet als zwakte/onzekerheid, maar als manier om de site toch kwalitatief goed te houden. Als ik op de vraag hoeveel 1+1 is antwoord 5, en ik zie in dat dit antwoord niet klopt, is het dan niet beter om dit te verwijderen voordat anderen misschien ook gaan denken dat 5 het goede antwoord is (oke, heel simpel voorbeeld, maar ik hoop dat ik mijn punt duidelijk maak).

Persoonlijk zie ik het verwijderen van een zelf gegeven antwoord als moedig, inzichtelijk en met een kennis die je op dat moment alleen zelf hebt. De kennis dat het misschien toch te persoonlijk was, niet goed onderbouwd, te snel en onzorgvuldig. Wanneer mensen bang zijn om bekritiseerd te worden zouden ze het om die reden kunnen verwijderen. Ook daar is een bepaalde moed voor nodig. Ik zie het niet als zwak, dat klinkt zo negatief. Onzeker, ja dat zou zeker kunnen maar is ook erg menselijk. Kon je sommige antwoorden die je in real life hebt gegeven maar zo makkelijk terugdraaien :)

Sterkte, als je het heft in eigen hand neemt... en zwakte als je bang bent geworden en spijt krijgt... De persoon weet zelf alleen wat het is...

Het verwijderen van je eigen antwoord vind ik een teken van zwakte. Tenzij je het meteen doet, als een soort van "undo"-aktie. Als je antwoord geeft, je wordt door de anderen gecorrigeerd en je komt erachter dat die anderen gelijk hebben, en dat jouw antwoord fout was - dan vind ik het eerlijker dat gewoon ruiterlijk toe te geven. Dat kan prima in een reactie.

Het ligt eraan. Als je je antwoord verwijdert omdat anderen het met je mening niet eens zijn vind ik het een teken van zwakte. Als je je antwoord verwijdert omdat blijkt dat je de vraag verkeerd had begrepen en dus echt een fout antwoord op een vraag hebt gegeven vind ik het geen teken van zwakte.

deboender, ik heb ze bewust verwijderd omdat ik het er geen respect getoond wordt op mijn antwoorden. Sommige personen kunnen alleen maar minnen als het woord God of Bijbel er in voorkomt. Of het zwakte of sterkte is laat ik aan jou over.

Vlak na het begin dat ik deelnemer werd, heb ik gevraagd of het mogelijk was die optie toe te voegen. Dat is vrij snel door ene Pim beantwoord en toegevoegd. Het zit er al een paar weken op. Toegevoegd op 03-06-2009 14:55:04 Het verwijderen is vaak wel doordacht. Het beantwoorden van vragen niet. Het verwijderen is trouwens niet onbeperkt bruikbaar.

Het is sterk van je dat je dat doet, omdat je weet dat mensen het op gaan merken (bijvoorbeeld doordat iemand er een vraag over maakt). Maar het is wel zwak om het antwoord weg te halen, het betekent ook dat je zelf niet helemaal achter het antwoord stond, anders had je het echt wel laten staan, denk ik. En dan maakt het weer sterk om het weg te halen: Je geeft toe dat je antworod slecht was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100