kenteken aanvragen voor franse solex zonder papieren wie helpt ?

Solex gekocht op rommelmarkt in frankrijk, bij de rdw wilde men de solex niet keuren en een kenteken afgeven omdat er geen kenteken bewijs bij zit.
dit is een oude brommer van een rommelmarkt en vaak zonder papieren,
wie kan me helpen hoe nu verder rdw wil niet helpen.

vriendelijk dank

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou het nog eens kunnen proberen bij een bromfietsenhandelaar als die het (nog) wil doen.Maar omdat het een voertuig voor de franse wegen betreft staat (geen NL op frame) kan de RDW nog wel eens dwars gaan liggen.Eventueel zou je een frame van een nederlandse solex kunnen kopen op marktplaats of een sloper en de boel overbouwen als de RDW dwars blijft liggen.Meer is er niet aan te doen.

Ga eens informeren bij een rijwielhandelaar. Misschien weten de mensen daar meer.

Als de RDW niet meewerkt heb je een probleem, enige mogelijkheid is om te kijken of je hem in een ander land op kenteken kan krijgen. Hierna kan je het kentekenbewijs vaak laten omzetten naar een nl kenteken. Moeilijke constructie dat wel. Mischien een idee om een bij een solex verhuur bedrijf te informeren, deze halen vaak ook solexen uit andere landen, wie weet ?

Kijk eens of er een framenummer inzit, als dat zo is, gewoon een afspraak maken met de RDW. Voor een brommer ouder dan 1973 heb je geen papieren nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100