Waarom kunnen veel mensen de afbeeldingen in stereogrammen niet zien?

Ik vind het namelijk heel makkelijk. Ik probeer ze vaak uit te leggen hoe je moet kijken, maar het lukt zelden iemand.

Toegevoegd na 10 minuten:
Voor de mensen die hierin niks zien, klik eerst op de afbeelding om het groter te maken, kijk zo naar de afbeelding dat je dubbel ziet, concentreer je dan op het midden van het plaatje en probeer je beeld te verscherpen, dan moet je als het je lukt iets zien in 3D. Het vergt wat oefening, en ook weinig mensen kunnen het vandaar mijn vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat het komt omdat veel mensen niet scheel kunnen kijken. En dan moeten ze dat ook nog scherp stellen in scheelstand. Daarom is het lastig. Maar ik ben een prof in scheelkijken ;))

Mijn vrouw kan dat ook nooit zien. Waarom ze dat niet kan hoorde ze toen de opticien haar ogen een keer bekeek. Hij sprak : Hé, je kijkt convergerend. wat zoveel wil betekenen dat je ogen niet optimaal met elkaar samenwerken. In plaats van tegelijkertijd vanuit 2 'oogpunten' naar een voorwerp (of plaatje) te kijken kijken beide ogen afzonderlijk na elkaar- heel snel weliswaar- naar dat voorwerp of plaatje. Om diepte en 3d te zien moeten de ogen optimaal en precies tegelijk naar een voorwerp kijken. Doen ze dat niet, zie je geen diepte en dus ook geen 3d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100