waaarom leren wij duits op school heh? .

Weet jij het antwoord?

/2500

Om dezelfde reden waarom je frans, engels, nederlands of spaans leert. Een beetje met de mensen om je heen kunnen communiceren. Beetje besef ontwikkelen dat er verschillende soorten landen, culturen en mensen zijn. Nu niet meer zeuren en woordjes leren plz. Of doe je liever natuurkunde?

Duitsland is de belangrijkste handelspartner voor nederland. Ze zijn erg belangrijk voor onze economie. We kunnen ons beter aan hen aanpassen, omdat wij voor hen ietsjes minder belangrijk zijn.

Omdat Duitsland (en dus ook Duits) het grootste export land van Nederland is. Ik geloof dat zo'n 60% van AL onze export naar/via Duitsland gaat. Zonder Duitsland zou Nederland dus heel veel geld/werk verliezen. Wij leren dus Duits op school omdat het de samenwerking tussen Nederland en Duitsland verbeterd. (Dit kan natuurlijk ook met Engels, maar veel Duitse zakenmensen zijn gevlijd als je Duits kunt praten).

Opdat wij het kunnen spreken. Er zullen altijd vakken zijn waarvan iemand het nut niet inziet. Vreemde talen leren is altijd zinvol

Niet alleen omdat duits veel gesproken wordt in europa en het dus handig is om de taal beheersen als je gaat werken en buitenlandse klanten over de vloer krijgt... Maar de voornaamste reden is : Dat Nederland veel exporteert van Duitsland. De nederlandse economie is erg afhankelijk van de economie van duitsland... Dus daarom is het belangrijk dat nederlandse werknemers duits kunnen...

Omdat je er anders nooit achter komt dat er in Amsterdam veel 'Freizeitgestalterinnen' zijn en dat Duitsers die zo noemen en dat Duitsers een voorliefde hebben voor nog veel langere woorden (schwere Wörter).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100