Hoe wordt gevoelstemperatuur gemeten?

Heb ik me altijd al afgevraagd....

Toegevoegd na 1 minuut:
gemeten moet bepaald zijn, denk ik
en het moet de gevoelstemperatuur zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier vind je meer uitleg: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gevoelstemperatuur http://www.knmi.nl/cms/content/31764/gevoelstemperatuur_windchill Het is dus de combinatie temperatuur en windsnelheid.

Gevoelstemperatuur wordt bepaald aan de snelheid waarmee de huid afgekoeld wordt door de lucht. Wind zorgt dus voor extra afkoeling. Ze geven als gevoelstemperatuur die temperatuur op die bij windstilte de huid net zo snel afkoelt als bij de werkelijke (huidige) temperatuur en windsterkte samen ook gebeurd.

je kunt het zelfs zelf thuis (buiten dan) proberen. het heet: natte bol temperatuur. nodig twee termometers met zo'n (alcohol of kwik) kolom. de ene zet je zo buiten, die meet de "echte" temperatuur. bij de andere doe je een prop kletsnatte watte om dat bolletjes vloeistof en die zet je ook buiten. afhankelijk van de wind en de relatieve vochtigheid zal deze laatste thermometer een veel lagere temperatuur aangeven. Hoe harder de wind hoe lager de temperatuur en hoe droger de lucht, ook hoe lager de temperatuur. Vooral in de winter, als er vaak extreem droge lucht én harde wind is kan dit verschil enorm oplopen. Omdat wij ook vocht verdampen van onze huid is dat wat wij dan voelen. (daarom is het ook altijd STEENKOUD als je net uit het zwembad in de kleedkamer komt, nat. Ben je eenmaal droog lijkt die kleedkamer opeens helemaal niet meer zo kou, zelfde effect)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100