Waarom knooflook onder het voordeurmatje??

Ik woon in een flAt en vandaag toen ik naar buiten ging zAg ik dat er onder me voordeur matje iets lagdus ik kijken. Dit bleek een teentje knooflook te zijn wie het er neer gelegt heeft... Geen idee weet iemand wat hier de betekenis van kan zijn?? Het meer en deel van de bewoners hebben islamishe afkoms kan het iets uit hun geloof zijn ??????

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een soort bijgeloof. Knoflook is bijzonder beschermend, zeelieden dragen het bij zich om zich te beschermen tegen schipbreuk. Soldaten droegen het in de Middeleeuwen bij zich als bescherming. Het wordt in huis geplaatst om het te beschermen tegen het kwaad en om dieven op afstand te houden, boven de deur wordt het gehangen tegen afgunstige mensen, vooral in nieuwe huizen werkt Knoflook zeer krachtig. Knoflook wordt onder het hoofdkussen van kinderen geplaatst om ze te beschermen en vroeger droegen bruiden een stuk Knoflook in hun zak om geluk te brengen en om het kwaad op afstand te houden op deze grote dag. Wanneer een magneet wordt ingewreven met Knoflook verliest deze zijn magische kracht.

In veel bijgeloven denken ze dat knoflook bij deuren en ramen de vampiers tegen gehouden worden, het kan dus als een hele goede bedoeling onder je mat gelegd zijn, puur om je te beschermen. Niet van wakker liggen, gewoon om glimlachen.

Kan onderstaande reactie niet als reactie kwijt. Dan maar als antwoord. kijk ook eens op onderstaande link , punt 6 http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:aBSE3DYPcOUJ:aaiil.org/suriname/newsletter/2003/newsletter2003_04.pdf+knoflook+islamitisch&hl=nl&gl=nl&pid=bl&srcid=ADGEESiZqHBth5OapFc_RHhUUCA9PGrlL0kuxxWlUhIL6XUSMC2hcAbz0XwA_uYAxb5u2SoBbZLjc0p-YUs22hdgiS8ohdOcN-puStT4I4LQEkI0VnYY8FlVbdi97OOWdYaDMRjbRbRl&sig=AHIEtbS7z0_42vIRPtUccN9HWWONU3yNlg

lijkt me meer een grap dan dat er iets achter gezocht moet worden .. misschien zijn ze t vergeten met haloween op t op te ruimen...

Knoflook wordt vaak gebruikt om kwade geesten buiten de deur te houden. Je ziet dit gebruik nog terug in Griekenland. Daar hangen regelmatig hele strengen knoflook boven de deur! :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100