Wat zijn de 'Zeven Zeeën'?

Je hoort wel eens in boeken en films over de zeven zeeën, bijvoorbeeld 'de schrik van de zeven zeeën'. Maar welke zijn deze zeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De zeven zeeën is een poëtische benaming voor alle zeeën en oceanen van de Wereld. In het bijzonder zijn dat: de Noordelijke Grote of Stille Oceaan de Zuidelijke Grote of Stille Oceaan de Noordelijke Atlantische Oceaan de Zuidelijke Atlantische Oceaan de Indische Oceaan de Zuidelijke Oceaan (ook Antarctische Oceaan genoemd) de Noordelijke IJszee (ook Arctische Oceaan genoemd) Geologisch gezien zijn er officieel vijf oceanen. Dat er zeven worden genoemd, heeft te maken met de symbolische betekenis van het getal.

Bronnen:
wikipedia

de Noordelijke Grote of Stille Oceaan de Zuidelijke Grote of Stille Oceaan de Noordelijke Atlantische Oceaan de Zuidelijke Atlantische Oceaan de Indische Oceaan de Zuidelijke Oceaan (ook Antarctische Oceaan genoemd) de Noordelijke IJszee (ook Arctische Oceaan genoemd)

De schrik der zeven zeeën? Ze doemen op uit het niets. slaan snel en hevig toe en verdwijnen weer even plotseling als ze gekomen zijn. Reuzengolven vermorzelen boorplatforms en sleuren schepen naar de diepte. Moderne wetenschappers bestuderen het ontstaan van supergolven en ontdekten nog iets engers: de monstergolf.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/de-sc...

De schrik die een schipper in zij hart voert kan ik me goed voorstellen één lijkt me al genoeg!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100