Hoe kan je jezelf het beste motiveren iets te gaan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door aan de fijne gevolgen te denken ipv de nare.

Door jezelf daarna te belonen, met iets dat je leuk vind.

Je kan het positief benaderen door iets erg leuk te (gaan) vinden; dan overdrijf je eventueel maar. In een bepaalde spelvorm gieten is voor mij ook een stimulans om iets te gaan doen. Luister gelijktijdig naar JOUW muziek of kijk TV naar die lekker gezellige dikke Serena Williams.... Wat je gaat doen is voor ons de vraag!

Door er een start mee te maken.

Jezelf een schop onder je kont geven!

Als je het voor elkaar krijgt dat je leven ervan af hangt is het een peulenschilletje verder...

Om belangrijke resultaten te kunnen boeken, is het meestal nodig je bewust te zijn van je doelen en daar je energie op te richten. Stel jezelf de vragen: wat wil ik écht bereiken? Helpt mijn huidige situatie, mijn gedrag en mijn omgeving mij om dat te bereiken? In welke opzichten wel? In welke opzichten niet? Wat zou ik nog kunnen verbeteren?

Bedenken welke skills je hoger krijgt door datgene te doen. Maakt niet uit wat. Van bijna alles wat je doet train je jezelf wel lichamelijk of geestelijk.

Door even in de spiegel te zien en die vraag aan jezelf te stellen: waarom doe ik het niet? waarom die ik het nu?

Rustig wachten tot je te laat ben en hopen dat de gevolgen zo catastrofaal zijn dat je vanzelf in actie schiet.

Door een bepaalde tijd voor iets te bestemmen. Ik bedoel, als je zoals je zegt een verslag moet schrijven, geef jezelf daar dan bijvoorbeeld een uur voor. En bepaal voor jezelf wanneer je begint. Je kunt dan denken "Wat is nou helemaal een uur?" En daarna ga je dan iets leuks doen.

Ligt aan de situatie: - Een enge/vieze/ranzige/walgelijke situatie (zoals bijvoorbeeld voor een opdracht iets uitvoeren, wat mensen niet snel zouden doen of daar voor een te groot wat je zijn) = dan denk ik --> Als je er maar niet dood aan gaat - Leren voor een proefwerk/studeren/hw maken = Ik maak het gewoon leuk of bedenk met dat het leuk is, omdat het mijn kennis uitbreidt (hier ben ik toch ook voor de 'kennis'?? Dat staat bij 'de richtlijnen voor gebruikers' - Inspannende dingen (fysiek), zoals klusjes in huis en trainingen = Je verlegt je (pijn)grenzen en krijgt er een beter figuur van! Dus waarom niet even knokken voor zo'n mooi lijf? En meestal denk ik ook: Je leeft maar één keer, dus probeer zoveel mogelijk te doen. En als je ergens de kans voor krijgt, grijp die dan ook. Bovendien, als je iets vervelends moet doen, kun je ook bedenken dat er mensen zijn die het slechter hebben. Wij moeten echt niet zeuren hier in Holland! Toegevoegd op 26-05-2009 21:16:47 P.s. Denk altijd aan de rust, de mooie, relaxte tijden die je tussen de vervelende inspanningen moet doen,, in die tijden voel je je ook voldaan. Dus gewoon even doorvechten, dat ene moment

Nou , ik hoef maar aan mijn moeder te denken. Als die mij zo zou zien zitten achter de pc ipv de vloer te gaan boenen! Ik hoor het al in de verte :(

Door het gevoel en het resultaat dat je na ''de daad'' krijgt voor ogen te houden. Als je weet wat het resultaat is en welke dingen en welk gevoel daaruit voortkomen is het makkelijker om tot de daad te komen.

Door het jezelf niet af te vragen en het gewoon te doen! Je hoeft toch niet overal iets van te vinden?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100