Als er op een product staat 1+1 gratis, betekend dit dan niet dat je er (1+1=2) dus 2 gratis krijgt??

Toegevoegd na 4 minuten:
Ik snap ook wel dat het normaal is dat je er 1 koop en 1 gratis krijgt, maar wiskundig gezien is dit toch 2 gratis???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw vraag geeft aan dat je rekenkundig niet op je achterhoofd bent gevallen. Heel correct had er moeten staan 1 kopen + 1 gratis. Dat staat er niet en dan hadden ze er typografisch nog iets van kunnen maken 1 +1gratis maar ze hebben juist neergezet 1+1 gratis (let op de bewuste spaties in deze zin). Toch zal je niet je zin krijgen omdat de rechter zal zeggen dat de bedoeling duidelijk is en dat zie je aan de meeste bovenstaande antwoorden. Taalkundig zou je nog een plusje kunnen krijgen door betekent met de t behorend bij de tegenwoordige tijd te gebruiken.

Nee, dat betekent dat je er 1 koopt en er 1 gratis bijkrijgt. Toegevoegd na 5 minuten: In aanvulling op jouw aanvulling: Nee wiskundig gezien heb je er één en krijg je er één gratis. Als ze je er 2 gratis hadden willen geven, dan had er wel 2 gratis gestaan.

nee. Het is (1) + (1 gratis). 1 product betaal je en de andere is gratis.

Nee, dat betekent het niet, anders had er wel = achter gestaan. Het betekent dat wanneer je 1 koopt, je er 1 gratis bij krijgt. Je betaalt dus voor 1 en krijgt er 2 voor de prijs van 1.

Als je het letterlijk leest heb je zonder meer gelijk. Maar iedereen begrijpt dat niet bedoeld wordt dat je 2 producten gratis krijgt. Bovendien staat vaak (altijd?) de prijs erbij, bijvoorbeeld: "Nu 1 + 1 gratis, twee Coca Cola van 2,98 voor 1,49". Dus de winkel heeft zich ingedekt.

Je kan er wel handig op inspelen , surtout met postorder bedrijven die ongewenst producten opsturen. Ik had het onlangs met dure onderbroeken : Er werden er twee opgestuurd , één te betalen binnen de x dagen, de tweede gratis. Ik heb er één teruggestuurd , ongefrankeerd , met de vermelding : bedankt voor die gratis broek. Niks meer van gehoord later.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100