Wat doe je als je voor het eerst bij je schoonouders eet en je krijg wat wat je eg niet lust (spruiten ) ??????

Weet jij het antwoord?

/2500

Vragen of ze appelmoes hebben en dan goed prakken! :-)

meteen zeggen dat dat niet je favorieten eten is... als je er niets van zegt krijg je het de volgende keer weer... beter dus maar gelijk zeggen, op een aardige manier...

Blik op oneindig, verstand op nul, en dooreten...vooral wat meer aardappels opscheppen, en er is altijd de snackbar om je honger na afloop te stillen....

niet al te veel nemen en gewoon eten. Ik heb altijd geleerd; eten wat de pot schaft. Je kan overigens wel zeggen dat het niet je favoriet is. Niet liegen lijkt me.

ik heb altijd geleerd om te eten wat de pot schaft of ik het nou lekker vind of niet. Maar ik zou het wel tussen neus en lippen door zeggen

Er zijn twee opties: 1: je vind het niet lekker, maar je kan het eten. Dan zou ik het lekker opeten en tijdens het gesprek lekker gaan praten over wat je lievelingseten is en dan lekker algemeen over eten enzo mooie insteek om kenbaar te maken dat het niet je favoriet is zeg maar. 2. je krijgt het niet naar binnen, gaat kokhalzen of wat dan ook. Dan gewoon aangeven dat hoe rot je het ook vind je dit echt niet lust. Toegevoegd na 4 uur: Zoals ik de vraag lees, kom je er pas achter op het laatste moment. Maar als je van te voren weet dat je er gaat eten kan je ook je vriend(in) het volgende laten vragen: mam wat gaan we eten... >spruitjes ah nee doe maar geen spruitjes, wil je misschien dat of dat klaarmaken. probleem opgelost :)

Ogen dicht en doorslikken. Je wilt toch een goede indruk maken niet? Je kan wel je geliefde later tegen schoonmama laten zeggen dat spruitjes nou niet zo jouw ding is en dus niet voor herhaling vatbaar als jij op visite bent.

Denken (en doen) alsof je spruiten lekker vindt. Als je het niet lekker vindt, proberen ook niet de smaak te proeven als je het eet en vooral niet een eeuwigheid over één spruit doen. Gewoon hap, (beetje zonder te proeven kauwen), slik, weg.

Dan ben je als schoonouders ook niet echt aardig, dat ze metteen spruiten op tafel zetten, als je daar als eerst bent. Als je het echt niet lust. (Als je er echt van gaat kokhalzen) dan moet je het maar eerlijk zeggen. Dat komt toch beter over dan het eerste. Maar als je het niet lekker vind, zonder vervelende bijwerkingen, kan je het beter op eten, maar dan niet te veel.

Haha, dan word je fijn uitgetetst! Ik zou ze lekker opeten en hen uitnodigen om bij jou overheerlijke spagetti-zuurkool te komen eten.

ik ken dit probleem, ik had toen gezegd dat ik eigenlijk een beetje ziek was, buikpijn enzo en dat ik maar een klein beetje eten wilde. ze begrepen het en vroegen of ik dan soms liever een broodje wilde, maar ik zei: nee nee, doe geen moeite ik neem wel een klein beetje groente! oke, het is liegen maar ik krijg echt geen andijvie door me keel dus dit was de enige oplossing, en ik had alsnog een klein beetje gegeten en het niet afgewezen, dus voelde mij ook niet schuldig..

Bedenken dat dit onderdeel is van de sollicitatieprocedure en dapper glimlachen.

Als je al van te voren weet dat je dat gaat krijgen, waarom geef jij of je partner dan niet gelijk eerlijk aan dat je spuitjes niet lekker vind? Of je zegt aan tafel heel verbaasd: oh nee toch, daar ben ik allergisch voor. En anders een sausje of iets dergelijks eroverheen en je er doorheen worstelen ;-) Toegevoegd na 52 minuten: Spuitjes = spruitjes

gewoon zeggen,voordat je het weet zit je onder de plak.

Als ik een schoonouder was, dan had ik echt geen spruitjes gekozen maar iets anders want, de meeste mensen houden niet van spuitjes... Ik snap niet dat sommige mensen daar meestal geen rekening mee houden... (niet lullig bedoeld) btw ik lust zelf ook geen spruitjes :$

Advies: LAAT JE NIET KENNEN en richt je op de gesprekken en niet op het eten. Je bent helemaal een kei als je de gesprekken zo weet te sturen dat niemand in de gaten heeft dat je het niet lekker vindt. Denk erom: sturen, niet leiden. Je bent er voor het eerst dus niet meteen het hoogste woord... ENNNNN: Geef je schoonmoeder een compliment voor haar kookkunsten. Op z'n minst kun je iets zeggen in de trant van 'dat het met liefde is klaargemaakt' of 'dat je kunt zien dat ze haar best erop heeft gedaan'.

bij mij gingen ze gourmetten terwijl ik vegetarier ben. Heb het maar bij stokbroodjes gehouden. Toen ze doorhadden dat ik zo weinig at zei ikmaar dat ik niet zoveel trek had omdat ik 'smiddags laat had gegeten. Ik neem aan dat er bij jullie ook aardappels en vlees zijn. Maar er gewoon een prakje van met 3 of 4 spruitjes ofzo. Dan proef je ze haast niet. smakelijk

ik lus bijna alles. maar in het begin toen ik bij mijn schoonouders at hadden ze een keer iets erbij wat ik echt niet lekker vond. iik heb dat op een moment dat niemand het zag naar mijn man toe geschoven, hij heeft het toen opgegeten. en als dat niet kan, gewoon eerlijk zeggen, anders heb je kans dat je dat de volgende keer weer krijgt.

Als ik bij mijn vriendin ga eten dan vraag ik eerst altijd even wat ze eten. Dan kan je altijd nog zeggen laten we het maar een andere keer doen. Inmiddels staat iedere vrijdag mijn lievelings maaltijd klaar inclusief een heerlijk toetje. Toegevoegd na 26 seconden: Spruiten zijn echt heerlijk trouwens !

Uit beleefdheid eet je gewoon wat mee,je hoeft echt geen bord vol spruitjes op te scheppen. Als je wat meer ingeburgerd bent na verloop van van tijd,kun je altijd nog zeggen dat je helemaal geen spruiten lust.

Lieve pinkeltje, ik zou zeggen dat je het niet zo heel lekker vind en dat je liever iets anders hebt en als ze dan raar kijken of zo zeg je maar dat je wel een klein beetje eet. Dat begrijpen ze vast wel. -xxx- KipZonderKop

Gewoon beleefd blijven, niet al te veel opscheppen. Als je het écht niet opkrijgt, kun je dat best zeggen lijkt mij. Ze zullen je niet gelijk haten toch? xD

Gewoon eten voor respect,je gaat echt niet dood van spruiten. Als je het echt niet kan binnen krijgen; kun je gewoon zeggen dat je geen spruiten lust.

Ik vind toch dat je het eerlijk doch genuanceerd moet kunnen zeggen dat je iets niet lekker vind zonder hen te beledigen en zelf arrogant over te komen. Eerlijkheid staat toch voorop (ook al gaat het 'maar' over eten). Zeg dat het echt niet aan hen ligt, maar dat je simpelweg niet van bepaald eten houdt. Je hoeft niet (in dit geval letterlijk) alles te slikken. Beleefdheid zit hem vooral in het gehele plaatje over de hele avond en hoe je overkomt. Gezamelijk eten is natuurlijk wel een ijsbreker, maar moet geen hoofdnoot van de avond zijn vind ik. Het ligt uiteraard aan jou. Succes!

Aanbieden dat jij de volgende keer wel zult koken, omdat dit echt niet te pruimen is.

Als je je bedenkt dat je na het eten gaat zoenen met diegene waar je erg verliefd op bent dan lust je ineens alles!

Je slaat op tafel en zegt: Heb je niks beters te eten dan?!

Uit respect eet ik het helemaal op. Zo zit ik in elkaar. Na die tijd; 'heeft het lekker gesmaakt Lisa-maria'? Jahoor alleen van spruiten hou ik niet maar de rest heeft heerlijk gesmaakt! ;)

Gewoon eerlijk zeggen dat je echt geen spruiten lust en dat je dat heel vervelend vindt. Als je niet aangekondigd bent om te komen eten is dat de beste oplossing, als je echter wel bent uitgenodigd hadden je schoonouders ook even kunnen vragen aan je vriend(in) of je wel spruitjes lust. Dat maakt het voor jou en zeker voor hen makkelijker.

Gewoon vriendelijk glimlachend je bordje leeg eten. Achteraf vraag je dan tegen aan vriendje/vriendin of ze voor een volgende keer even de ouders kan laten weten dat er bepaalde dingen zijn die je liever niet eet. Uiteraard.. Als je bij je schoonouders bent, had je je vriend/vriendin vantevoren even moeten inseinen dat zij aan de schoonouders een gewenst / ongewenst menu doorgeven. Dan voorkom je die hele situatie.

Eten wat de pot schaft, en je diep schamen dat je nog niet hebt geleerd ALLES te eten wat hier als normaal en gangbaar eten gezien wordt zonder dat ook maar het minste beetje te laten merken. Je gaat niet dood van een paar spruitjes, sterker nog, je wordt er niet eens ziek van. En als je ze vaak genoeg gegeten hebt (meestal is 3 tot 5 keer voldoende voor vrijwel alle voedingsmiddelen ga je ze vanzelf 'lusten', al hoef je ze niet lekker te vinden. Idealiter leer je zo ruim voor je tiende jaar vrijwel alle smaken wel kennen) . (Al zou ik persoonlijk niet op het idéé komen om iets dergelijks discutabels te koken als een van mijn dochters voor het eerst een vriendje mee naar huis nam, maar dat terzijde).

gewoon zeggen: Ik waardeer jullie heel erg maar ik hou gewoon niet zo van spruitjes.

klontje roomboter vragen. Dat maakt een kinderkooltje een stuk lekkerder.

ik had dat dus ook, en heb gewoon eerlijk gezegd sorry maar dat krijg ik echt niet weg gewerkt, en vanaf toen hebben ze altijd eerst gevraagd of ik het wel lust anders maakten ze wat anders

Je zou natuurlijk ook gewoon je partner lief kunnen aankijken, of deze dat even wil bespreken met je schoonouders, en even uitlegt wat jij wel of niet lekker vind.

ik zou zeggen dat er iets op mijn maag ligt. van het ontbijt.

Je kan het gewoon zeggen. Het niet lusten van bepaalde dingen is geen schande. Het zegt echter wel iets over de kok van de avond, want zeker spuitjes zijn een discutabel element in de maaltijd. Een goede gastvrouw/heer zorgt voor een maaltijd die over het algmeen door iedereeen wordt gewaardeerd.

Ik zou zeggen dat ik het niet lust, maar zou het wel proberen te eten, misschien valt deze (spruitjes) wel mee.

Volgens een etiquette boek van voor de oorlog zou je kunnen zeggen: "Neen, dank u, ik kan niet aan den smaak wennen."

Volgens mij is er nog nooit iemand dood gegaan van spuitjes, dus eet ze gewoon lekker op! ... Want als je het niet doet scoor je min punten, dat wil je toch niet?

Ik vind dat je gewoon eerlijk moet zijn en zeggen dat je geen spruitjes lust, misschien kunnen ze dan een groente erbij nemen die jij wel lekker vind

Ik zou het wel gewoon opeten. Maar als je er allergisch voor bent , zou ik het wel even melden. Het is wel zo vriendelijk dat je het op eet. Maar , sommige mensen vinden het juist fijn , dat je het aan geeft dat je het niet lust ! Dus in dit geval : Ligt het eraan. [ ik ben nog maar 13 dus weet het niet precies hoe ik het zou doen! ]

Je moet dan echt je verstand op nul zetten. Hoe vies je het ook vindt, het kan niet zo vies zijn dat je het niet naar binnen krijgt! Je geliefde vindt het vast ook een afknapper als jij de eerste keer bij zijn/haar ouders eet en je dan zegt dat je het niet lust. Dus gewoon opeten. Ik zou achteraf ook niet zeggen dat het niet je lievelingseten is, want belangrijk om te onthouden is: een eerste indruk maak je maar één keer!!!

Nja, om beleefd te zijn zou ik me er letterlijk en figuurlijk doorheen happen, lukt dat echt niet, probeer dan het te mengen met wat je wel lekker vindt, of ja, zeg dat je er simpelweg, geen spruitjes bij wilt...

als je voor het eten bij hun uitgenodigd word,neem ik aan dat ze je al wat langer kennen dan weten jullie wederzijds wat jullie wel en niet lusten en elkaars voorkeur.

Gewoon eerlijk zijn en zeggen dat je het echt niet lust !!! Wat een boer niet kent, dat eet ie niet...

Als men iemand gaat uitnodigen om mee te eten dient men vooraf kennis te nemen of de genodigde ivm het geloof , allergie of smaak ergens problemen mee heeft. Een goed gastheer/vrouw betaamt het om zich van te voren op de hoogte te stellen. Ik vind spruiten, spinazie, peulen en andere groenten heerlijk, en zou in geval van uw vraag vooraf zeggen dat ik spruiten niet lust, en daar neemt een goede gastheer/vrouw genoegen mee. Eet smakelijk.

Gewoon de hele dag niks eten. Dan heb je vast zo'n honger dat je zelfs dat naar binnen krijgt. ;)

haha ik zou zeggen neus dicht en doorkauwen, maar dat is niet zo'n fraai gezicht... dan kan je het beste gewoon 1 of 2 spruiten nemen en de rest aardappe, niet teveel natuurlijk. dan is er als oplossing natuurlijk ook de snackbar! gewoon 1 avondeje hongerlijden, voor je aanstaande haha!

Dan eet je ze braaf op, als je genoeg van je vriend(in) houdt. Zie het als een test waar je enorm voor kunt zakken. De vraag die je jezelf kunt stellen of je voor die test zou willen zakken. Dus go for it....... (niet zelden zijn de ouders door hun dochter/zoon ingeseind) Later kun je er smakelijk om lachen, zoals ik spinazietaart heb weg moeten werken tijdens mijn eerste bezoek, ik heb geen spier vertrokken en was volslagen onbekend met "hartige "taart. Mijn vrouw en ik hebben het er nog wel eens over.

Vier spruitjes opscheppen en opeten en verder een grote portie aardappels nemen. Als ze er wat van zeggen, dan zeg je beleefd dat je spruitjes niet zo erg lust. Ik kreeg in Marokko gekookte slakjes voorgeschoteld. Ik heb er vier gegeten en toen vriendelijk bedankt.

Eten en volhouden. Denk aan je mooie vriendin.

Ik zou op een beleefde manier eerlijk zijn en zeggen dat je iets niet lust... Ik kook graag en als ik eters krijg dat informeer ik altijd even of er nog dingen zijn die ze niet lusten maar ik zou me eerlijk gezegt lulliger voelen als iemand met lange tanden iets naar binnen zat te werken, zou zeggen "hmm lekker hoor" en ik dagen erna zou hore dat hij of zij het vies vond... Zal voor de schoonmoeder in spe waarschijnlijk ook gelden...

Ik snap niet waarom deze vraag zo populair is. Eet wat de pot schaft en zit niet zo te zeuren. Je mag blij zijn dat je je schoonouders zich hebben uitgesloofd in de keuken, al is het dan niet je favoriete voedsel. Er zijn ergere dingen in het leven. Een beetje respect ten opzichte van je schoonouders kan geen kwaad. Maak je meteen een goede indruk.

Ik sluit me aan bij alle "niet zeuren" antwoorden. Als je niet geleerd had te eten hing je nog steeds aan moeders borst (geen gezicht) waarom houden veel mensen dan op bij spruitjes? Eet ze!

Spruitjes bah, wat heb je eraan, het liefst laat ik het gewoon staan, die vieze bittere smaak in mijn mond, hè, ik wou dat ik het lekker vond. Drop is lekker, of chocola, of cola, spa en fanta, lolly's wat zijn ze heerlijk zoet, maar ik eet de spruiten, want dat moet. Ik staar weer naar mijn bord spruiten, maar hè, ik kan wel fluiten, terwijl ik dacht aan het snoep, at ik spruiten, een hele groep. Door de gedachten zijn spruiten lekker geworden, en nu eet ik hele borden!!! Ps: ben er ook niet zot van hoor....;o)

Ogen dicht, smaak even uitschakelen, happen en gelijk slikken. Niets aan ze laten merken.

zeggen ik lust dit niet en dan krijg je vast wel wat anders

neus dicht en gewoon slikken.

Gewoon eerlijk aangeven dat je het echt niet te eten vind, en dan kan je het uit beleefdheid nog proberen op te eten, wellicht met ander eten erdoorheen geprakt?

Gewoon beleefd zeggen dat het niet je favoriete maaltijd is,maar hen bedanken voor de door hen genomen moeite. Het is wel trouwens een "misser" van de schoonouders: ze hadden uit fatsoen wél even kunnen checken bij hun eigen zoon/dochter waar de partner van houdt ,dus wat voor maaltijd ze het beste kunnen bereiden. Rekening houden met de (voorkeur van de) ander is aan de andere kant dus even zo goed een goede regel om na te volgen,want anders "dring" je de door jou uitgenodigde gast jóuw kostje op.

Er worden hier allerlei smoesjes verzonnen om het toch naar binnen te werken....(want je moet eten wat de pot schaft) ik vind dat onzin! Als ik iets niet lust eet ik het niet....ook niet bij schoonouders of bij wie dan ook. de eerste keer dat ik bij schoonouders ging eten kreeg ik vlees voorgeschotelt, maar wat er ook gebeurt...ik eet het niet op. Gewoon eerlijk zijn en zeggen dat je het niet lust.

preventief een echtscheiding aanvragen!!

Met veel water (liefst sterkedrank) naar binnen spoelen. Proef je verder niets van die spruiten en je hebt nog lol ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100