Kan je zwanger zijn zonder dat je dat weet?

Een nicht van mij heeft een kindje gekregen en tot de laatste dag wist ze niet dat ze zwanger was.
ze was ook nooit moe, deed alles wat ze normaal deed, en was gewoon ongesteld en niet dik.

ik weet nooit zo goed wat ik hiervan moet denken. het zal toch wel kunnen dan.
Hoe vaak komt het voor dat een vrouw zwanger is zonder dat ze het weet, en gewoon ongesteld is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

blijkbaar kan het, achteraf zijn er vaak wel dingen te vinden waar iemand het aan had kunnen merken, maar niet iedereen relateerd die klachten meteen aan een zwangerschap, zeker als ze daar totaal niet mee bezig zijn. Iedereen is wel eens misselijk, iedereen is weleens moe, soms komen mensen een beetje aan, dat soort dingen. Als je dan kijkt naar dat zo'n kind dan toch gaat bewegen in je buik, (zo dacht ik dat vroeger ook) dan moet er toch wel iets gaan dagen. Maar er zijn blijkbaar ook rustige kinderen die je veel minder "voelt" en als ervaringsdeskundige mbt tot zwangerschap, kan ik je vertellen dat als een rustig kind een beetje beweegt, je het kan vergelijken met het gevoel alsof je darmen/spieren een beetje draaien. Het is niet helemaal hetzelfde, maar lijkt er wel veel op, en iemand die zich helemaal niet bezig houdt met een zwangerschap zou dat daarvoor kunnen aanzien.

Ik heb ook wel eens zo'n verhaal gehoord. Zou moeten kunnen dan lijkt mij. Moet er zelf niet aan denken!

Dan kent ze haar eigen lichaam erg slecht. Ik vind dat ook altijd eigenaardige verhalen, maar kennelijk kan het. Misschien ook een klein kindje en een volslanke vrouw?

Ja. Er zijn gevallen bekend waar vrouwen niet weten dat ze zwanger zijn. Het komt wel heel zelden voor, en ik vraag me wel eens af hoe dat mogelijk is. Maar je hoort het wel vaker, ja

Mijn zusje ontdekte in de 8e maand van haar zwangerschap dat ze zwanger was. Tot aan dat moment was ze zich nergens van bewust, ze werd ook niet noemenswaardig dikker. Wel moet ik erbij vertellen dat ze in die periode slecht in haar vel zat en weinig aandacht aan zichzelf besteedde. Ze gebruikte zware medicijnen, rookte, gebruikte alcohol en blowde zelfs afentoe. Toch beviel ze 20 jaar geleden na die ene maand van een prachtige gezonde zoon(iets te licht, was hij) en nog steeds is deze toen zo wonderlijk geboren baby haar" licht in de duisternis", zegt ze.

Tja, daar zijn inderdaad veel verhalen over. Zie onder andere bovenstaand antwoord. Ik geloof er niks van. Een vrouw die tot aan de bevalling niets vermoed over haar zwangerschap zit in een fase van ontkenning. Ik geloof echt dat zo'n vrouw teger beter weten in zichzelf in de maling neemt en de situatie wegstopt. Om wat voor reden dan ook. Zelfs in de oorlogstijd van 40-45, waarin vrouwen van honger en ellende niet meer ongesteld of zwaarder werden, hadden ze het toch wel donders goed in de gaten wanneer ze zwanger waren. Je moet psychish wel heel ontredderd zijn om de signalen van je eigen lichaam zo te verstoppen voor jezelf.

Ja dat denk ik wel, elk lichaam is anders en reageert anders. Zelf wist ik van mijn beide dochters het heel laat omdat ik af en toe een menstuatie had en heel weinig groeide in de zwangerschap. Misselijk ben ik ook nooit geweest dus dat was ook geen voorteken. Dat het dus kan, geloof ik echt.

Heel vaak komt het niet voor maar soms wel. Gedurende de negen maanden die een zwangerschap duurt en maandelijks een normale menstruatie vind ik, eerlijk gezegd, wel heel twijfelachtig. Gedurende de eerste twee, drie maanden kan er nog iets van een bloeding plaatsvinden maar daarna lijkt het me zo goed als onmogelijk. Maar ja, vrouwen die hun menstruatie niet bijhouden, een onregelmatige menstruatie hebben, een figuur hebben waarbij zwangerschap lange tijd niet opvalt en nog een poos maandelijkse bloedingen hebben tijdens de zwangerschap hebben kunnen er zomaar pas tijdens de eerste weeën achterkomen dat ze aan het bevallen zijn zonder dat ze in de gaten hadden dat ze zwanger waren. Eerlijk gezegd denk ik dat er ook ontkenning of iets van die strekking in het spel moet zijn.

Jai k heb zelf iemand gekend die het pas in de 7e maand ontdekte... het schijnt echt wel te kunnen

Op vitaya speelde ook zo een programma i didn't know i was pregnant ofzoiets daar waren ook vrouwen op die het hadden meegemaakt! Het gebeurt maar wel weinig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100