Kunnen tweelingen een paar dagen uit elkaar geboren worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Iedere foetus wordt op zijn eigen tijd geboren. Echter, indien een tweeling de vruchtzak deelt, dan zal de 'achterblijver' het niet lang overleven zonder vruchtwater. Mijn gevoel zegt: Theoretisch kan 1 dag verschil, maar meer niet.

ja hoor, ook al zit er een week tussen het begrip ' tweeling' heeft niets te maken met tijdstip waarop ze geboren zijn maar met de manier waarop ze verwekt zijn, dit kan een 1 eitje geweest zijn of 2, vanaf dat monent zijn het al tweelingen.

Ja dat kan. Het staat me bij dat het maximale verschil al wel eens 14 weken of zo geweest is, waarbij de 1e via een keizersnee geboren werd, vanwege een medisch noodzakelijke ingreep en de ander is op ongeveer de normale tijd geboren. Ik meen zelfs dat dit vaker bij drielingen gebeurt, nog niet zo heel lang geleden. Even zoeken... ja, zie onderstaande link

Bronnen:
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/38720/...

Nee. Een bevalling van een tweeling vindt altijd plaats in het ziekenhuis. Als het eerste kindje is geboren en de persweeen voor het tweede kindje laten op zich wachten, dan wordt er een infuus ingebracht om de weeen op te wekken. De tweede geboorte zal dan niet meer lang op zich laten wachten. Er kunnen dus wel een paar uur tussen de geboortes liggen, maar geen dagen.

Volgens de bron in de link komt het voor, maar heel zelden. In het artikel zat er tussen de geboorte van de tweeling 2 dagen, maar: " A spokeswoman for the Twins and Multiple Births Association says: “This is rare – we have come across cases where twins were born apart but the gap has always been less than two days." En dan heb je natuurlijk nog de situatie van IVF, waardoor je de discussie hebt gekregen of het nog wel een tweeling genoemd mag worden (tweeling met 5 jaar verschil, zie tweede link).

Bronnen:
http://www.mirror.co.uk/life-style/real-li...
http://www.waarmaarraar.nl/pages/re/8666/V...

Kinderen die binnen een jaar na elkaar geboren worden, worden ook wel "Irish Twins" genoemd.

een paar uur maar niet langer, als de geboorte van het tweede kindje te lang op zich laat wachten wordt het opgewekt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100