Iemand ervaring met zwangerschap en citalopram?

Ik zou graag willen weten hoe jullie dit ervaren hebben.

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik weet dat er in de wetenschap weinig over bekend is. Ik wil graag persoonlijke ervaringen horen.

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik weet dat er in de wetenschap weinig over bekend is. Ik wil graag persoonlijke ervaringen horen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is wel een antidepressivum dat je veilig kunt slikken tijdens je zwangerschap en de borstvoeding. Ga even naar je huisarts dan kan hij je overzetten op dat andere middel. Als je echt een depressivum nodig hebt, dan kan ik me heel goed voorstellen dat je tijdens de rollercoaster die ze zwangerschap noemen wat ondersteuning nodig hebt. De klachten worden in die tijd echt niet minder. De dosis is trouwens wel belangrijk, tijdens de zwangerschap wordt aangeraden om de dosis zo laag mogelijk te houden. Dan schijnen de gevolgen voor het ongeboren kind minimaal te zijn. Stop in geen geval tijdens je zwangerschap met anti-depressiva dat kan echt gevaarlijk zijn. Ook als je wilt stoppen ga dan naar je huisarts. Wist je trouwens dat vrouwen die een depressie doormaken tijdens de zwangerschap kinderen krijgen die een lager geboortegewicht hebben, een langzamere ontwikkeling (lopen/motoriek), en een verhoogde kans op hyperactiviteit. Dus het is echt niet alleen maar rottig voor de moeder om depressief een zwangerschap door te maken. In de bijlage een uitgebreid onderzoek vanuit het tijdschrift voor psychiatrie.

Bronnen:
http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/z...

Hier géén ervaring, maar ik zou het niet doen. Er is te weinig getest in dit opzicht: "Gebruik citalopram NIET als u zwanger bent of binnenkort zwanger wilt worden. Over het gebruik van citalopram tijdens de zwangerschap is nog te weinig bekend."

Bronnen:
http://www.efarma.nl/PAGES/winap.asp?ID=47...

Nou niet met zwanger worden, (ben een man) maar ik gebruik het wel en dat is een aardig gemeen goedje. Ik had het vroeger ook al eens gebruikt en als je in ene stopt dan heb je aardige afkick verschijnselen. Dat zal een baby dus ook hebben. Je krijgt dat spul ook per 4 weken in huis omdat het link spul is. Op de bijsluiter staat je het niet bij zwangerschap moet gebruiken. Er zit niet voor niets een gele sticker op. Neem contact met je arts op er zijn andere mogelijkheden

Snap dat je ervaringen van andere wilt horen, maar je hebt er zo weinig aan. Het zal je vaak alleen maar onzekerder maken omdat ervaringen zo verschillend zijn. Heb even gegoogled op citalopram en zwangerschap en dan krijg je een berg informatie. Het beste kan je contact opnemen met je huisarts en/of verloskundige en/of degene die jou citalopram heeft voorgeschreven en daarmee overleggen. Die kennen jou en weten hoelang je het gebruikt hoeveel en waarom en of het stoppen mogelijk is en in hoeverre het gebruik schadelijk kan zijn voor je kindje.

Bij twijfel niet doen. Persoonlijker ervaringen daar heb je weinig aan. Het hoeft maar 1 keer op de 1000 fout gaan en dat overkomt dan net jou. Ik moet er niet aan denken.

Als je zwanger wil worden is het goed om me je psychiater een traject te maken wat de mogelijkheden zijn. Als je dan zwanger bent zal je merken dat je hormonen anders zijn. Daardoor zal je in het eerste gedeelte van de zwangerschap helemaal geen medicijnen nodig hebben. Dat is tevens de meest vormende periode. Daarin worden organen aangelegd. In het laatste gedeelte van je zwangerschap zijn er wel soorten medicatie die je wel kunt gebruiken. Als je medicatie hebt gebruikt tijdens de zwangerschap zal je in het ziekenhuis moeten bevallen. Dat is voor de gezondheid van je kindje. Het kindje zal twee dagen ter observatie worden opgenomen. Na deze periode is het belangrijk om contact te houden met je psyg want als je hormonen weer veranderen kan je versnelt depressief raken. Dit is anders dan een postnatale depressie !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100