Waarom is er zoveel haast om de navelstreng door te knippen na een bevalling?

Als een kind geboren is dan wordt de navelstreng zo snel mogelijk doorgeknipt en afgebonden. Het kind wordt gedwongen om te huilen en de longetjes met lucht te vullen. Als je de navelstreng wat langer laat zitten gaat het kind vanzelf ademen en dat lijkt me veel ontspannener voor het kind. Waarom wordt dit niet gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er is alleen haast als er iets aan de hand/mis is. is dit niet het geval dan wachten ze tot er geen hartslag meer in de navelstreng zit, dan pas knippen ze de navelstreng door.

als het kind geboren is, is de placenta nog niet geboren.de navelstreng zit nog vast aan de placenta. misschien doen ze dat omdat ze niet kunnen inschatten hoelang het duurt voordat de placenta geboren wordt. verder moet er ook meteen de apcarscore uitgevoerd worden of stel dat de baby vlug onderzocht moet worden door een kinderarts, dan gaat dat een beetje moeilijke met die placenta nog in je buik (incl.navelstreng vast aan baby) ik heb het idee dat ze daarom snel de navelstreng doorknippen,om te handelen wanneer dit heel dringend nodig is bij de baby dat is belangrijker dan wachten totdat de placenta geboren is. tenminste dat zal mijn vrij logische verklaring zijn waarom ze dit doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100