Waarom maakt een zwangerschap zo moe?

Vriendin is nu 4/5 maanden zwanger en bekaf halverwege de dag. Hoe komt dat eigenlijk, dat ze zo moe is zonder dat ze iets gedaan heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alle energie gaat naar de groei van de baby. Daarbij is de hormoonhuishouding anders dan gewend, dat kan ook vermoeiend zijn.

Je moet wel zorgen voor twee mensen (of drie als het een tweeling zou zijn) tegelijk. Hoe groter dat tweede mensje wordt, hoe meer energie dat vergt. Denk je eens in dat jij elke week een zwaarder gewicht aan je enkels mee moet torsen!

Het kind in haar buik gebruikt voedingsstoffen. Dat is het eten wat jouw vriendin opeet. Met andere woorden: het kind in haar buik eet mee met jouw vriendin, waardoor jouw vriendin niet alle voedingsstoffen die zij binnenkrijgt zelf gebruikt.

Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste is je hele hormoonhuishouding op de hobbel. Je lichaam is druk bezig met alles te regelen en dit vergt erg veel energie. Daarnaast draag je natuurlijk een babytje in je lichaam welke enorm veel energie vraagt om te groeien. Het babytje moet ook "eten" en neem daardoor nog meer energie van moedersweg. Daarnaast draag je de hele dag extra kilo's mee terwijl je (waarschijnlijk) minder beweegt. De kilo's zijn al zwaar, en conditioneel ga je er ook iets op achteruit. Er zullen vast meer redenen zijn :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100