Hoe lang wachten met zwangerschapstest doen?

Mijn huisarts zegt dat de testen nu zo goed zijn dat je al een paar dagen na de bevruchting meteen de test kan doen. En dat de test meteen dat indien aanwezig de hcg horoon aantoont. het is een huisarts maar ik zelf geloof het niet. Weet hier iemand meer van.? Graag hoor ik het ...

Toegevoegd na 1 minuut:
hormoon bedoelde ik....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de dag dat normaal gesproken je menstruatie zou beginnen is de kans op een betrouwbaar resultaat groter. Direct na de bevruchting is de eicel nog niet ingenesteld, dat gebeurd na ongeveer 4 dagen. Vanaf dat moment maakt je lichaam het zwangerschapshormoon aan en zou het zichtbaar mieten zijn in de test. Echter, dan begínt het lichaam met het aanmaken van het hormoon dus dan is er niet meteen verl hormoon aanwezig waardoor de test niet geheel betrouwbaar is. Op de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen is er voldiende hormoon en is de test betrouwbaarder.

meestal na 2/3 weken Toegevoegd na 22 seconden: dan weet je het zeker Toegevoegd na 39 seconden: of jah bijna zeker

Het handigste is het een paar dagen na uitblijven van je menstruatie doen. niet omdat het anders niet betrouwbaar is maar als je ongesteld word weet je al dat je geen test hoeft te kopen. Ik denk dat je ook te nerveus word als je een paar dagen na de bevruchting gaat testen. En wie weet word het door de menstruatie (dat gebeurt ongemerkt) evengoed meegenomen en dan heb je dus een 'miskraam' in heel erg pril stadium wat je anders nooit weet. Dus voor je eigen gemoedsrust en dergelijke, je menstruatie afwachten. Komt die niet? Dan testen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100