Wat is nu wijsheid als je zwanger bent. Wel of niet laten vaccineren als je 14 weken zwanger bent (of langer)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan je huisarts vragen. Of aan de zuster Die weten namelijk veel beter.. succes

Er is hier al veel over gezegd, lees jezelf erover in en neem je eigen beslissing. Je weet niet wat het vaccin over een aantal jaren blijkt te doen, daarentegen is het nu krijgen van mexicaanse griep ook niet bevorderlijk voor de baby. Als je nu een weloverwogen beslissing neemt met de kennis die je nu hebt, kun je jezelf eventueel later ook niet verwijten dat je er niet over hebt nagedacht, hopenlijk neem je de beste maar dat weet niemand van te voren.

Als je verder niet tot de risicogroep behoort en een normale weerstand, is inenten niet nodig...

Gevoelsmatig zeg ik, niet doen. Gewoon goed voor jezelf zorgen, lekker slapen en goed eten. Ook is het bijvoorbeeld handig om zelf je bloeddruk te meten, om zoveel mogelijk risico uit te sluiten. Ik wens je sterkte en een goede zwangerschap, en wees zuinig op jezelf.

Of je nu antistoffen opbouwt door een griepprik of je doorloopt een flinke griep. Zie daar zelf niet zo'n verschil in. In het laatste geval zul je ook nog flinke koorts hebben. Een baby zit goed beschermd en heeft de placenta ook nog als buffer. Maar de zorg voor je ongeboren kindje is te begrijpen, dus bel even je huisarts voor advies. !! Er zijn helaas al teveel indianen verhalen over de griep.! Zekere voor het onzekere zal ik maar zeggen. !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100