Als je als vrouw zijnde zwanger raakt van een junk. Heeft zijn drugs gebruik dan consequenties voor het gedrag van het kind dat daar uit voort komt?

En dan bedoel ik niet het gedrag van de junk ten op zichte van het kind , maar ik wil eigenlijk meer weten of zijn sperma nog eventuele sporen van drugs kan bevatten die dus mee genomen worden het eitje in waar dus een kind word ontwikkeld.( Moeder zelf gebruikt geen drugs drinkt verder niet en rookt ook niet.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, voor zover het sperma drugsgebruik overleeft, zitten daar geen sporen van drugs bij. En gezond zaad - al is dat maar een percentage van wat het zou kunnen zijn - zorgt gewoon voor een gezond kind. Maar consequenties kan het wel hebben, want de persoonlijkheidskenmerken die maken dat hij verslavingsgevoelig is, kunnen door je kind geërfd worden, en dat is dan wel iets om alert op te zijn. Een veel groter risico echter loopt het kind door het feit dat hij naar alle waarschijnlijkheid zonder (aanwezige, geschikte) vader moet opgroeien, en dat heeft wel degelijk (statistische) consequenties die erger zijn dan een erfelijke prepositie.

Nee, de "kwaliteit" van het sperma kan wel achteruit gaan door drugsgebruik, maar er zit geen drugs bij het sperma. Toegevoegd na 1 minuut: Hier nog wat informatie: Overmatig drankgebruik, roken en drugs hebben een ongunstig effect op de vruchtbaarheid. De gevolgen van het gebruik van marihuana, op de kwaliteit van het sperma, zouden pas na 3 tot 9 maanden verdwijnen.

Bronnen:
http://babyplaza.be/worden/docs/index.php?...

Als je zwanger bent geworden van een junk heeft dat verder niets te maken met de ontwikkeling van de vrucht. Maar het kind kan natuurlijk wel bepaalde eigenschappen van de vader erven, misschien dus ook de gevoeligheid om te vluchten in verslavende middelen (sigaretten, alcohol, andere drugs).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100