Kan je na een abortus eigenlijk nog een keer zwanger raken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, bij een abortus halen ze alleen de vrucht uit de vrouw en doen ze verder niks met de geslachtsorganen waardoor ze gewoon weer zwanger kunnen raken en eventueel weer een abortus kunnen doen.

Ja, als je de vrucht laat aborteren door een arts, dan hoef je hier later geen lichamelijke nadelige gevolgen van te ondervinden.

Ja, in de meeste gevallen wel. Maar dus niet altijd. Wanneer een arts dit doet onder gecontroleerde omstandigheden (ziekenhuis) zal dit bijna altijd goed gaan. Maar, vooral in landen waar abortus niet is toegestaan gebeurd dit niet altijd voorzichtig en goed. En in dat soort gevallen gebeurd het dat je na een abortus onvruchtbaar bent. Of in het ergste geval, dat je zelfs overlijdt na een abortus.

Ja bij een normale abortus halen ze het klontje cellen weg wat later uit zou groeien tot een baby. Soms word ook baarmoederwand geschraapt zodat alle was met de zwangerschap te maken had gelijk weg gaat. Door het weer opgang komen van je normale hormonen nivo, gaat je menstruatiecyclus weer beginnen. Er kunnen zoals bij elke andere ingreep in het menselijk lichaam complicaties ontstaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Abortus

Als er verder geen complicaties optreden na de abortus dan heb je geen reden om je daarover druk te maken. Een nicht van me heeft nu een zoon van 7 nadat ze eerder een abortus heeft gehad.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100