Welke houding kun je het beste aannemen als je vrouw moet bevallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De onzichtbare houding. Blijf in de buurt en ben er als ze je nodig is. Spreek niet tegen en let op haar, dan weet je wel wanneer je nodig bent! Blijf kalm. Succes!

Een ondersteunende houding. Probeer haar kin rustig en voorzichtig richting haar borst te drukken en doe gewoon wat er van je gevraagd wordt.

Hou haar hand vast zodat ze kan knijpen. Doe wat je gevraagd word, niet in de weg staan en alleen praten als dat Nodig is, en soms wat kalmerende woordjes fluisteren

De rust zelf zijn als je dit kunt want jij wordt natuurlijk ook nog eens vader,maar het beste is om de rust te bewaren en er zijn als je vrouw je nodig heeft en dit verschilt per vrouw. De ene vrouw vindt het fijn om flink in je hand te knijpen en de ander wil absoluut niet dat je haar aanraakt.De een heeft baat bij fluisterende bemoedigende woordjes en de ander zegt op dat moment:hou je mond en ga weg. Neem het je vrouw niet kwalijk want zij weet op dat moment vaak niet wat ze zegt vanwege de pijn. Je merkt vanzelf wel als het zo ver is wat je vrouw wil,maar in ieder geval niet paniekerig doen.

Je moet je intuitie volgen, iedereen kan je advies geven maar puntje bij paaltje vergeet je dat toch weer als je vrouw ligt te bevallen. Geef haar in ieder geval voldoende steun en val niet flauw. Zij is degene met pijn. Good luck

Tijdens de weeen al het bovenstaande, tijdens het persen kun je haar hoofd ondersteunen en misschien helpen haar been vast te houden (optrekken) aan de kant waar jij staat. Het is ook handig om hier vooraf over gesproken te hebben weet ik uit ervaring (al kan het op dat moment wel weer verschillen.) dus vraag fewoon wat ze van jou verwacht?

Als het goed is ben je ook meegeweest met de zwangerschapsgymnastiek, heb je mee leren puffen en is dit onderwerp daar ook behandeld. Kortom een positieve grondhouding.

Ik lees bij de antwoorden:`Kin naar haar borst duwen`. Dat geeft een verstikkend gevoel hoor!! Je kunt haar beter steunen wanneer je je handen op haar schouderbladen zet en vervolgens haar naar voren duwt om kracht te kunnen zetten bij de persweeen .

Bronnen:
eigen ervaring.

De echtgenoot houding : steun haar , maar laat haar met rust als ze dat vraagt. Ik vond het heerlijk dat mijn man zei : je doet het harstikke goed schat , en dan met een washandje over me hoofd ging. Ik mocht ook in zijn hand knijpen ( let op doe je ringen af) mocht ze boos worden dan komt dat door de pijn en blijf dan rustig ( Ga Er Niet Tegenin) ze meent het niet.

Door er gewoon te zijn en haar te steunen en met rust te laten als ze het nodig heeft. Mijn man heeft de hele tijd (10 uren) naast mijn bed gestaan/gezeten. Hij gaf mij te drinken, masseerde mijn rug als ik heftige weeën had, deed een koel washandje op mijn voorhoofd en zei lieve bemoedigende woordjes. Maar als het nodig was liet hij mij met rust. Dan was het genoeg voor mij om te weten dat hij naast mij zat. Dat ligt echt aan je vrouw en aan de bevalling. Wees niet gekwetst als ze je af snauwt of uitscheld, dat komt door de pijn en de hormonen. Misschien was de vraag bedoelt: Welke houding kun je het beste aannemen als je als vrouw moet bevallen? Dan is het antwoord: Dat ligt echt aan de vrouw zelf. Bij de een werkt de hurkhouding het beste (speciale baarkruk) en bij de andere gewoon liggend. Dat kan tijdens de bevalling veranderen.

Ik heb 3 kinderen gekregen en van alle drie bevallingen weet ik bijna niets meer van wat er om me heen is gebeurd. Ik raad aan om alles te doen wat de verloskundige vraagt bijvoorbeeld om een koud washandje te pakken zei weet precies wanneer wat nodig is. Ik houd er heel veel van als mijn man bemoedigende woordjes toespreekt maar tijdens mijn bevallingen was ik erg blij dat niemand zich met mij bemoeide. Je stelt je als vrouw heel kwetsbaar op en hebt ook nog eens enorm veel pijn op dat moment wil je met rust gelaten worden. De verloskundige zei wel afentoe na of op het eind van een een hele heftige wee dat ik het erg goed deed, maar die was zoooooooooooooooo ontspannen dat ik daar een heel goed gevoel bij had. Als je zelf ook gespannen bent wat logisch is want al heb je geen pijn het valt niet mee om je vrouw zo veel pijn te zien lijden. dan komt iets al snel verkeerd over en op zo'n moment kan een vrouw weinig hebben. Zorg ervoor dat je er daarna heel veel voor haar bent dan heeft ze wel die goede woordjes en een dikke knuffel nodig. succes

Een AANVAARDENDE houding Daar bedoel ik mee dat je op het moment kijkt (en vraagt) wat ze nodig heeft en dan probeer je dat te doen. En als je het dan (natuurlijk) fout doet en ze scheldt je de huid vol, en nog een keer en nog een keer, dan blijf je geduldig en lief en je wanhoopt niet en je gaat er niet aan twijfelen of ze nog wel van je houdt. En als ze achteraf een beetje timide vraagt of ze niet HEEL lelijk tegen je heeft gedaan dan zeg je manmoedig, ach, dat hoorde erbij en zo erg was het helemaal niet en ik weet niet eens meer wat je allemaal hebt geroepen. Sterkte

Het allerbeste werkte bij mij dat hij achter mij ging zitten zodat ik letterlijk en figuurlijk op hem kon steunen/ tegen hem aan kon hangen. Laat de bevalling aan je vrouw en de specialisten over.

Door in het moment op te gaan en je vooral niks persoonlijk aan te trekken. Bij mijn eerste vond ik alles wat 'papa' deed en zei NOT DONE. Hij moest weg, mij met rust laten, hij stonk (vooral uit zijn mond en telkens als hij sprak, wapperde ik met mijn handen zijn adem weg), hij was vies, zijn stem was irritant en toen hij over een koud washandje begon te 'zeuren' kreeg ik een woedeaanval. Ook heb ik naar hem gegild dat ik NOOOOOOIT geen sex meer wilde en zeker niet met hem de viezerik enzovoort enzovoort... Masseren? Echt niet! Opzouten kon ie! Een half uurtje later zat ik op de baarkruk met hem als ondersteuning achter me en moest hij vooral fysiek heel dichtbij blijven. Ik kroop zowat in hem. En dit nadat we samen de pufcursus hadden gedaan..... Bij de tweede deed ik weer heel anders... Bevallende vrouwen, je kunt er geen pijl op trekken! Laat het dus maar gewoon over je heen komen en geniet straks van jullie kleine!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100