Die bacterie zit niet in blikjes tonijn. Die zijn gesteriliseerd. Dus als jij graag zo af en toe tonijn uit blik eet: gewoon doen. Niet de hele tijd, maar dat geldt voor alles.
Sowieso is dit misschien fijn om te weten: zelfs bij vrouwen die nergens op letten is listeriabesmetting zeldzaam. De reden dat je op moet passen met bepaalde voedingsmiddelen is niet dat de kans zo groot is dat het ergens mee besmet is, maar dat áls je één van de zeldzame besmettingen oploopt, de gevolgen erg naar kunnen zijn.
Wat betreft vis: het is specifiek *rauwe* vis en *vacuum verpakte gerookte* vis die je beter even kunt laten staan. Gerookte vis uit de diepvries of vis die net is gerookt is trouwens geen probleem. Vis uit blik is prima, net als verse gebakken (of gekookte, gestoofde etc.) vis.
Sterker nog, vis is gezond voor je en bevat voedingsstoffen die nodig zijn voor de ontwikkeling van je kindje. Alleen vette vis kun je beter niet vaker dan twee keer per week eten.
Als je meer wilt weten, kijk dan eens op de site van het voedingscentrum. Dan weet je meteen wat je allemaal precies moet laten staan, en wat juist helemaal geen probleem is om te eten.
- Bronnen:
-
http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind...