Anoniem aborteren

waar kan ik anoniem aborteren en hoe gaat dat in zijn werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

In alle abortusklinieken kun je je anoniem laten aborteren. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.zorgkaartnederland.nl/abortuskliniek

Bronnen:
http://www.casa.nl/node/191

Als je een abortus anoniem wil LATEN plegen (hoop ik, want als je zelf anoniem wil aborteren zou ik dat niet aanraden), kan dat als het goed is bij elke abortuskliniek. Daarnaast hebben alle artsen etc, een vertrouwensplicht en zijn zij dus verplicht geen gegevens van jou te verstrekken aan derden. Denk er wel goed over na en laat je raadplegen door hulpinstanties (zie bronnen)

Bronnen:
http://www.casa.nl/client-en-hulpaanbod
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ab...

Geen antwoord, dat staat er al...wel een toevoeging : Reken erop dat als je anoniem gaat je arts niets hiervan weet en daardoor als er complicaties komen fouten gaat maken. Dus als je hierna klachten krijgt zul je alsnog je arts moeten vertellen dat je zo behandeld bent.

Als je overweegt om een abortus te laten plegen adviseer ik je om hier heel goed over na te denken! Het schuldgevoel en de pijn die het in je teweeg kan brengen kan je je leven lang bij blijven. Dit heb ik helaas van dichtbij meegemaakt en ik zie bij mijn vriendin dat dit haar na 13 jaar nog steeds veel verdriet doet! (ook al was het een goede keuze). Heel dubbel. Verder is het zo dat IEDERE arts een geheimhoudingsplicht heeft. Of dat nu een gynaecoloog is of je huisarts: niemand kan 'zomaar' even jouw medische gegevens bij een arts opvragen. Als je daadwerkelijk een abortus bij jezelf wilt laten uitvoeren, dan adviseer ik je om dit in het ziekenhuis te laten doen. Daar ben je veilig en heb je goede nazorg. Bij complicaties staat er een heel medisch team voor je klaar. Als jij dat duidelijk aan de arts aangeeft dan wordt dit verder niet naar je familie gecommuniceerd. Je huisarts wordt wel altijd van een ingreep op de hoogte gesteld. Verder moet je je realiseren dat de kosten door je verzekering moeten worden betaald. Hierover zal je uiteindelijk wel post ontvangen, (verwacht ik). Laat je goed informeren over de procedure en in hoeverre je anonimiteit is gewaarborgd. Veel sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100