waarom krijsen sommige baby's zo heftig bij honger enz?

Natuurlijk zijn er 100 redenen waarom baby' s krijsen. Het gaat me erom waarom dit soms zo heftig is. Ik zie nu bij mijn kleinzoon dat die regelrecht woest wordt als mijn dochter niet alles laat vallen om hem te voeden. hij stampt dan met zijn benen, mept en krijst zo dat hij er zich bij verslikt. nochtans voedt ze hem telkens hij honger heeft dus niet via een tijdschema. En dan drinkt hij alsof hij al twee dagen honger lijdt.
Ik snap natuurlijk dat baby's niet kunnen spreken en dus huilen, maar waarom soms die woede en dat gekrijs alsof er hen iets vreselijks gebeurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kwestie van genetica en temperament. Er zijn ook volwassenen die stampei maken als ze niet direct krijgen wat ze willen (frustratieagressie). Bijvoorbeeld: mensen bij een eerstehulppost die voor een niet spoedeisend probleem toch direct geholpen willen worden. Dit leidt soms tot agressieve reacties in de wachtkamer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat baby’s die zo heftig reageren later ook zo worden. Hierbij spelen aanleg, karakter en opvoeding (zelfbeheersing) een rol.

Toegevoegd op 16 September 2021 08:19: tekst

Ik denk niet dat het alleen bij baby’s is. Neem de volwassen of jonger etc. Als voorbeeld als wij honger hebben dan zullen we ook wat woester worden omdat we een lege maag hebben waardoor we minder goed gaan functioneren en dat zal ons storen. We willen daarom zo snel mogelijk voedsel eten om soort van ook tot rust te komen. Wij zijn eigenlijk net hetzelfde het verschil is wij zullen niet krijsen als we honger hebben, maar gewoon wat woester worden tot we ons voedsel hebben. Ik hoop dat dit u vraag heeft beantwoord

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100