Als je 16 bent mogen jouw ouders jouw eigendommen verkopen en het geld zelf houden?

Dit gebeurt namelijk wel eens bij mij dit gaat om goedkopere dingen maar ook om hele dure dingen zoals een laptop die ik zelf heb betaald

Weet jij het antwoord?

/2500

Als een laptop jouw eigendom is niet ,maar misschien hebben ze daar wel een reden voor als je dat zeker wil weten kun je het je ouders ook vragen.

In principe niet tenzij hier zwaarzwegende omstandigheden die hiertoe noodzaken, maar ook dan blijt het kind een vordering houden op de ouders. De ouders zijn weliswaar bewindvoerder over het vermogen van het kind, maar zij moeten dat bewind wel als goede bewindvoerders voeren. In de rechtspraak is uitgemaakt dat het opnemen van geld van de bankrekening van het kind voor eigen gebruik van de ouders, bijvoorbeeld voor het voldoen van eigen schulden, niet kan worden gezien als goed bewindvoerderschap. Zo zou je ook het verkopen van een laptop van het kind niet snel als goed bewindvoerderschap kunnen aanmerken. Een kind is hoe oud het ook is eigenaar van zijn spullen ondanks het onder bewind staan van deze goederen van de ouder..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100