Waarom vinden sommige mensen nooit een levenspartner terwijl anderen om de haverklap een andere hebben?

Is niet op mij van toepassing,ik ben heel gelukkig getrouwd,al 34 jaar maar ik vraag het me weleens af.

Toegevoegd na 11 minuten:
Het gaat om een voor mij dierbaar familielid.Hij is zo'n goed warm mens en zou iemand zo gelukkig kunnen maken.hij is knap om te zien en heeft veel humor.Toch is hij nog steeds single.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ieder mens heeft zijn eigen wensen,behoeftes,verlangens en noem maar op, kortom iedereen is uniek! Zo ben jij gelukkig met je partner en zou niet anders willen, maar er zijn ook mensen die andere normen/waarden stellen aan de invulling van hun leven. Als jij al ziet dat je dierbaar familielid zo is als jij beschrijft, zien andere vrouwen dat heus ook wel, vooral als hij knap is om te zien. Dat is voor de meeste vrouwen al een eerste vereiste/wens. Hij is misschien niet zo geïnteresseerd in korte relaties en is de juiste nog niet tegengekomen. Misschien is hij ook niet echt op zoek en vindt het zo wel prettig. Hij kan gaan en staan waar hij wil, hoeft geen verantwoording af te leggen en hoeft met niemand rekening te houden. Je schrijft dat hij iemand zo gelukkig zou kunnen maken, maar of hij er zelf gelukkig van wordt? Hij is duidelijk de ware nog niet tegengekomen om een duurzame relatie mee op te bouwen. Liefde laat zich nu eenmaal niet dwingen en als het hem gegeven is, dan komt hij haar zomaar ergens tegen, of ze wordt aan hem voorgesteld en het klikt! ;)

Een beetje een kromme vraag, in mijn ogen. Als je elke maand een ander vriend(innet)je hebt is het geen levenspartner, maar gewoon een verzetje. Dus de twee groepen mensen die jij noemt vinden allebei nooit een levenspartner. Toegevoegd na 14 minuten: Je toevoeging verandert niet veel aan de vraag. Maargoed, is je familielid ongelukkig als single? Misschien kiest hij er wel voor? Hoe dan ook kan jij het niet veranderen. Je moet je er niet in mengen, wat wou je doen? Aan komen zetten met vrouwen/mannen waar hij mee kan daten? Nee, nee, don't go there. Laat hem zelf zijn wederhelft vinden, er is ergens wel iemand voor hem. Maar liefde kan niet gedwongen worden.

Als je om de haverklap een andere hebt kun je dat moeilijk een levenspartner noemen. Dat zijn eigenlijk meer one night stands.

mischien vinden sommige mensen het wel moeilijk om zich echt te binden, als het te serieus word gaan ze maar weer weg,. sommige willen gewoon geen vastigheid, die willen vrij blijven. en anderen die single blijven zijn mischien wat te veeleisend, dat het nooit goed genoeg is voor hun

Je vraag oogt een tegenstelling, maar het zijn twee precies dezelfde stellingen. Want diegene die om de haverklap een ander heeft, heeft absoluut geen levenspartner te pakken. Ook die heeft moeite met vaste relatie. ---- Sommige mensen hebben geen relatie omdat ze misschien onzeker zijn, of teveel met hunzelf, of het gewoon niet zo belangrijk vinden, of... Mensen die om de haverklap een ander hebben zijn misschien wel heel zeker van zichzelf, maar ook onzeker, bindingsangst kunnen hebben, of teveel met hunzelf bezig zijn, of... Mensen die wel een lange vaste relatie hebben, hebben misschien last om alleen te zijn, om eigen fouten te erkennen, niet durven loslaten, gewoon gelukkig zijn, of... --- Wat ik wil zeggen is dat iedereen wel last heeft van een diepe persoonlijk drama, welke zijn manier van doen en leven sterk beïnvloedt. Maar misschien ook wel helemaal niet. Je kan het gewoon niet weten, en daarom mag je niemand beoordelen en veroordelen.

Het is gewoon zo. Mensen hebben soms nodig om helemaal op zichzelf teruggeworpen te zijn om zaken op een rij te kunnen zetten, of om ZELFstandig te worden. Wetten en regels zijn er niet, het is gewoon zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100