Kan je verliefd zonder vlinders in je buik te voelen?

Ik heb een vriend waar ik echt heel veel van hou. Ik mis hem ook als hij weg is en we doen gewoon alles als in een gewone relatie. Maar ik heb nog nooit "vlinders" gevoeld waarneer ik aan hem dacht of als ik bij hem was. Dit heb ik in voorgaande relaties wel gehad. Dus kan dit echt verliefd zijn? Of kan ik beter iemand zoeken waarbij ik dit wel voel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet je, ik weet niet hoe jullie bij elkaar gekomen zijn maar als jullie bv eerst vrienden waren dan kan het best dat je de verliefde fase overgeslagen hebt. Verliefdheid blijft niet, gaat op een gegeven moment over in houden van en dat is belangrijker. Jij zegt dat je heel veel van je vriend houd en hem mist als hij er niet is, lijkt mij helemaal niets mis mee. Als je je op je gemak voelt bij elkaar en het gevoel hebt dat je bij elkaar hoort... waarom zou er dan iets mis zijn met het nooit gehad hebben van vlinders?

Nee kan niet. Net zo zoals je je vinger eraf snijdt en je zegt dat het niet bloedt... Dus als je dat zegt, dan geloof ik er niets van.

Voel je geen vlinders in je buik? Dan ben je niet verliefd. Wat wel kan is iemand heel knap en lief vinden.

Ik hou heel veel van een aantal mensen, o.a. ook goede vrienden. Ik heb alleen maar vlinders in mijn buik, of een speciaal gevoel bij degene op wie ik verliefd was (bij mij is dat al een tijd geleden over gegaan in blijvende liefde, ben al een aantal jaren getrouwd) Zoals jij jouw relatie omschrijft klinkt het niet als verliefdheid, maar als houden van een hele goede vriend, zeg maar een soort soulmate van wie het fijn is dat je die in je leven hebt, maar wat niet als de liefde van je leven klinkt. Dit hoeft natuurlijk echter helemaal niet erg te zijn. Als jij je heel fijn voelt in deze relatie en het "vlinders in je buik gevoel" niet een gemis vindt dan kan het een hele goede liefdesrelaties zijn.

Ja dat kan. Ik ben vaak verliefd geweest maar heb nog nooit vlinders in mijn buik gevoeld.

Verliefdheid is iets heel individueels..elk mens beleeft dat op zijn/haar manier. Maar gezien de door jou genoemde symptonen zou ik zeggen..ja hoor, dit lijkt zelfs al een beetje op liefde. Niet te snel uitmaken dus. De tijd zal het je wel leren..als later blijkt dat de vonk begint te ontbreken..dan weet je het ineens wèl. Of..als jullie samen het leven willen gaan delen..dan weet je het ook..Ja toch? Gr. Ton

Volgens mij ben je echt verliefd hoor! Ik ben nu inmiddels 5 jaar heel gelukkig getrouwd maar heb nooit echte vlinders gevoeld... Toch ben ik verliefd op hem en vooral heel gelukkig mee!

Ik heb ook geen echte vlinders gevoeld. Wel kriebels of hoe je het wil noemen, en ik wil altijd graag bij hem zijn. Dus ik denk ook dat die vlinders niet per se noodzakelijk zijn om verliefd te zijn. Als jij van hem houdt en hem mist als hij weg is, ben je toch verliefd? Niet uitmaken vanwege het gebrek aan vlinders dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100