Hoe noem je mensen die zeggen depressief te zijn, er een einde aan te willen maken, huilen, en zich nu heel fel en krachtig tegen je keren?

Dit gebeurt nu in mijn huidige privéleven.
De persoon zegt depressief te zijn, is verdrietig, wil er 'een eind aan maken', maar nu is er ruzie en keert de persoon zich fel en krachtig tegen iemand, alsof het nu opeens een pester is geworden.

Toegevoegd na 3 minuten:
Ik weet namelijk niet hoe zo'n persoon wordt genoemd, maar ik weet wel dat er allemaal stoornissen en soorten depressies zijn waarmee zo'n persoon kan worden verklaard, bijvoorbeeld: "paranoïde".

Depressief staat sowieso vast. Maar in verband met de huidige situatie, kun je zo'n persoon nu anders noemen dan alleen een "deppressief iemand"?

Toegevoegd na 4 minuten:
De persoon gedraagt zich nu heel erg sterk en doet alsof het alles nu opeens wel aankan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verstandig is natuurlijk om hier een diagnose niet te stellen, gezien de persoon niet echt onderzocht kan worden hier en dat overgelaten moet worden aan een professional. Maar zo op het eerste gezicht lijkt me de agressieve kant bij een depressie een gedraging die er op zich gewoon bij past zonder verdere aparte bijkomende diagnose. Zeker bij mannen kan een depressie zich uiten dmv prikkelbaarheid en agressie zodat het onbehagen een uitweg vind. Die wordt vaak geplaatst naar iemand waar hij/zij op vertrouwde voet mee is omdat dat de makkelijkste weg is om frustraties kwijt te kunnen. Trek je die agressie dan ook niet persoonlijk aan. "Depressieve mannen hebben minder kans dan vrouwen om gevoelens van zelfhaat en hopeloosheid te erkennen. In plaats daarvan hebben ze de neiging om te klagen over vermoeidheid, prikkelbaarheid, slaapproblemen, en verlies van motivatie in werk en hobby's. Andere tekenen en symptomen van depressie bij mannen zijn woede, agressie, geweld, roekeloos gedrag en middelenmisbruik." Voor een extra diagnose als bipolariteit zijn vaak een periodes van depressie afgewisseld met manische episodes die kunnen bestaan ​​uit impulsief gedrag, hyperactiviteit, onrust, en weinig tot geen slaap. Hier is niet zozeer sprake van agressief gedrag. Voor een paranoïde stoornis is sprake van In pathologische vorm het gevoel te hebben in de gaten gehouden, achtervolgd of bedreigd te worden, zonder dat zoiets daadwerkelijk het geval is. Dat is vaak een overtuiging waar iemand niet zomaar vanaf te brengen is. Paranoia kan voorkomen bij depressie; een psychotische depressie. http://www.hulpbijangst.nl/viewtopic.php?f=7&t=16416 Een depressie kan ook een gevolg zijn van bijv. een borderline stoornis. In dat geval ontstaat de depressie uit een ernstig verstoorde emotionele afhankelijkheid vaak ontstaan in de kindertijd. Ten slotte kan agressie eventueel nog ontstaan dmv medicijnen gebruik. Van de nieuwere antidepressiva, de SSRI’s (selectieve serotonine-heropnameremmers), is bekend dat zij als bijwerking soms een gevoel van onrust of grote innerlijke angst veroorzaken. Dat kan zich ontladen in extreem agressief gedrag. Maar dit is nog in onderzoek. http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1582058/2010/02/19/Maakt-depressiepil-agressief.dhtml Conclusie uit de informatie die je geeft hoeft er geen sprake te zijn van een andere kwestie dan depressie waarbij agressie een 'normaal' symptoom kan zijn ter uiting van de frustratie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100