Mag je vriendschappen opbouwem met andermans vriendinnen?

Via een gezamelijke vriendin heb iemand leren kennen. Ik dacht aan een leuke vriendschap alleen voelt de gezamelijke vriendin zich nu buitengesloten als ik met die vriendin afspreek en is boos. Hoe om te gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is niets mis met nieuwe vriendschappen. Misschien is de gezamenlijke vriendin bang om jullie beiden als vriendin kwijt te raken omdat ze denkt dat jullie meer met elkaar omgaan dan met haar. Probeer er met haar over te praten en verzeker haar ervan dat ze je niet kwijtraakt als vriendin en spreek ook met haar af. Of ga met z’n drieën iets doen en zorg dat niemand zich buitengesloten voelt.

Blijkbaar is dat dan geen echte vriendin ! Een echte vriend claimt niet ! Dus onder het mom.... take it or leave it, .....je gang gaan. Toegevoegd na 59 seconden: En antwoord op je vraag...natuurlijk mag dat !

Uiteraard staat het je vrij om vriendschappen aan te gaan met diegene waarbij jij je goed voelt. Ook als dat vrienden van je eigen vrienden zijn. Of die gemeenschappelijke vriendin reden heeft om zich buitengesloten te voelen weet ik niet. Dat ligt er uiteraard aan hoe vaak jullie voorheen contact hadden en hoe vaak dat nu is. Als jullie elkaar voor die nieuwe vriendschap bijna dagelijks spraken en dat is nu een paar keer per maand begrijp ik wel dat ze dat niet leuk vind. Nu is het vaak zo dat je in het begin van een nieuwe vriendschap vaak met elkaar afspreekt; je bent vaak nieuwsgierig naar hoe die ander in elkaar zit, wat die heeft meegemaakt, hoe die dingen zou oplossen, wat die leuk/mooi/etc vindt... Een hoop om te ontdekken samen. Mogelijk zit je in die fase met die nieuwe vriend en heb je daardoor wat minder aandacht voor je oude vrienden. Dat veel contact hebben wordt gaandeweg wel wat minder intensief en heb je vanzelf weer meer zin om met andere mensen af te spreken. Daarbij heeft ze dan niet alleen minder contact met jou maar ook met jouw nieuwe vriend, dit is immers ook een vriend van haar. Dus door jullie kennis te laten maken zou ze 2 vrienden kwijt kunnen raken. Best kans dat ze ook een beetje boos op zichzelf is. Of dat ze jaloers is. Beste nodig je je oude vriendin uit zonder nieuwe vriendin. En vraag haar eens wat haar dwars zit. Is het dat ze minder contact met je heeft dan voorheen of is het iets anders (ben je een afspraak met haar vergeten bijvoorbeeld - hoeft niet eens een gepland iets te zijn maar misschien had je afgesproken met haar een keer naar xxx te gaan en ben je nu met die nieuwe vriendin geweest). Wees open over de vriendschap die je met die nieuwe vriendin hebt en hoe jij die vriendschap en de vriendschap met je oude vriendin ziet. Ook best kans dat jullie heel verschillend denken over vroendschap in het algemeen. Al heb je haar waarschijnlijk niet met opzet buitengesloten, voor haar voelt het wel zo. Stap daar niet zomaar overheen. Het is haar gevoel en voor haar gevoel is het echt zo. Dus om haar zich minder buitengesloten te laten voelen zul je daar wat aan moeten doen. Bijvoorbeeld haar wat vaker opzoeken/bellen/afspreken. Of haar ook uitnodigen bij een aantal activiteiten die je met je nieuwe vriendin doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100