Je vraag bevat een voorwaarde "als ...". Laten we die even vergeten.
De rechten van je ex-man zijn vastgesteld/vastgelegd bij jullie echtscheiding. Dat is het eindpunt. Wel zou hij nog steeds pensioenrechten kunnen hebben (als jij pensioen had opgebouwd terwijl jullie getrouwd waren) en daarvan partnerpensioen ontvangen, maar niet meer nu hij is overleden.
Normaal gesproken is dat dus klaar. Wel zou het kunnen zijn dat in uitzonderlijke omstandigheden, bijv. als blijkt dat jij veel meer geld had dan bij de echtscheiding verteld is, hij daar op kan proberen aanspraak te maken, danwel zijn erfgenamen nu hij is overleden.
Nu die "als". Welke rechten je (overleden) ex-man ook had, zijn weduwe heeft in dit verband geen rechten, zoals ook al eerder door iemand geantwoord is.
Verder: Je schrijft het niet, maar ik neem aan dat je moeder bij haar overlijden eigenaar was v dat huis waar je broer in is gaan wonen. In 1992 werd dat huis eigendom van de erfgenamen van jouw moeder en jouw aandeel werd dus gezamenlijk eigendom van je man en jou. Bij jullie echtscheiding is jullie gezamenlijke vermogen verdeeld, dus ook dat aandeel in de waarde van dat huis. Het kan zijn dat je broer je heeft uitgekocht, dus dan heb jij daar geld voor gekregen, maar als dat niet zo is dan kan het zijn dat jullie broer jullie "huur" betaalde voor het wonen in een huis dat maar voor 1/3 van hem was.
In dat geval is bij jullie echtscheiding dat aandeel in het huis, aandeel in onroerend goed, bij de boedelscheiding betrokken en hoogstwaarschijnlijk heeft je ex-man daar toen geld voor gekregen.
Je schrijft "erven mijn zus en ik dit huis", dat kan alleen als het huis eigendom van je broer was, wat ik niet denk. Maar stel dat het huis inderdaad geheel van je broer was, dan erven jij en je zus en eventuele kinderen van je broer dat huis. Al die kinderen erven waarschijnlijk samen evenveel als jij of je zus. Dit is ingewikkeld, en een notaris kan je het precies uitleggen en veel notarissen doen dat het eerste half uur gratis.
Als het huis niet van je broer was, maar van jullie drieën samen, jullie hebben het met zijn 3-en geërfd en de broer is er in blijven wonen, dan erven jij, je zus en eventuele kinderen van je broer dat 1/3 deel. Die andere 2 delen waren al van jullie door de erfenis van je moeder en daar verandert dan niets aan.
De vrouw van je ex-man heeft hier verder niets mee te maken.
Jullie kinderen ook niet, maar als jij zou komen te overlijden, erven zij samen jouw deel.