Hoe kan ik aan mijn vriend die niet weet wat romantiek is, vragen om meer romantiek in mijn relatie?

Lekker uit eten gaan, bloemen geven vind ik romantisch. Het hoeft niet 24 uur per dag romantiek zijn maar ik wil ook niet zeuren om iets attents.

Toegevoegd na 19 minuten:
Ik wil mijn vriend vooral niet veranderen in een circusdiertje die braaf zijn kunstje doet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Door vooral niet te zeuren, daarmee bereik je het tegendeel. Door je goed te realiseren dat wat iemand niet heeft, dat dat er ook niet kan groeien: zoals een gevoel voor romantiek. Te veel relaties mislukken omdat men de ander wel denkt te kunnen veranderen. En dan vooral: Door zelf het goede voorbeeld te geven. Jij kan toch ook zorgen voor leuke attenties? Kijk goed wat hij leuk zou vinden om samen te doen en organiseer dat dan!! Regel zelf eens een romantische hotelnacht. Bespreek eens een etentje voor twee. Op die manier breng je hem op goede ideeen. Of hij ze zal navolgen is nog maar de vraag, maar dan maak je het wel duidelijk.

Dat kun je niet laten weten want romantiek is in ieder geval verrassend. Dus als jij laat weten wat je wilt komt het zeer gekunsteld over als jouw vriend je bloemen geeft en je mee uit eten neemt. Sowieso: waarom vraag je hem niet mee uit eten? Vrouwen willen mannen te vaak veranderen. Ze zijn goed als je er verliefd op wordt maar als je ze eenmaal hebt moeten ze anders worden. Denk daar ook eens aan als je weer eens iets wil veranderen.

Mannen denken over het algemeen niet aan romantiek, dat moet je ook niet van ze verwachten, soms denk je wel dat ze het begrijpen, maar dat is vooral in het begin van de relatie, als ze nog op jacht zijn naar jou, dan willen ze nog wel eens iets doen, wat eigenlijk tegen hun natuur ingaat. Als ze jou eenmaal als partner hebben, hoeven ze niet meer te jagen, dus doen ze dat ook niet meer. Als je geluk hebt, denken ze aan jouw verjaardag. Ze zijn best bereidt om je een stevige knuffel te geven, maar dan moet daar wel een oorzaak voor zijn, je hebt hem bijv een kaartje voor zijn favoriete voetbalclub cadeau gedaan, of lekker voor hem gekookt. Je verwacht te veel van je vriend, romantiek zit niet in zijn systeem, hij wil bezig zijn met zijn hobby's, zijn vrienden en zijn werk, maar niet met bloemen, etentjes, of het uitzoeken van een romantische film, het is geen echte onwil, hij kan het echt niet (op enkele uitzonderingen na). Het hem het willen leren, is zeuren, ontevreden zijn en nog meer negatieve gedachten in hem los maken. Niet doen dus. Wat je wel kan doen is de spanning voor hem terugbrengen, zit niet op hem te wachten, maar ga een avondje met je vriendinnen naar de kroeg of naar de film, vertel hem daarna hoe leuk jij dat hebt gevonden en dat je dat vaker wilt gaan doen, koop leuke nieuwe kleding waar je je mooi en sexy in voelt, dan straal je dat ook uit en hij ziet dat ook. neem een ander kapsel, kortom maak jezelf eens mooi en ga zo op pad. Laat hem merken dat je ook zonder hem plezier kan hebben, dan komt het jacht instinct weer boven en gaat hij weer moeite voor je doen. Grote kans op succes en romantiek.

Je kan het subtiel proberen te laten vallen. Bijvoorbeeld als er op tv iets voorbij komt waar een man iets romantisch doet dat. In een film ofzo. Laat dan blijken dat je dat een leuke actie vind van die man. Zodra mannen gaan roepen dat je ze niet moet gaan veranderen dan is dat gewoon een excuus. Mannen vinden het over het algemeen helemaal niet erg om iets te veranderen en iets romantischer doen is dan ook zeker geen probleem voor een man. Maar hij moet wel weten dat hij dat eventueel wel zou mogen gaan doen. Een man denkt er namelijk uit zichzelf praktisch nooit aan.

Tja, romantiek is zo typisch iets voor vrouwen. Vrouwen zitten zo anders in elkaar. Bij ons komt het gevoel op de eerste plaats, mannen zijn rationeler.. Dit is natuurlijk in de meeste gevallen zo en er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Ik ben zelf ook zo'n gevoelsmens en trouwde ook een man die niet veel 'gevoel' voor romantiek had. Maar hij houdt van me en dat is eigenlijk datgene wat werkelijk van belang is. Ik kan op hem bouwen en hij zal mij altijd op de eerste plaats zetten. Ik heb hem wel eens gezegd dat romantiek toch wel iets is wat ik waardeer maar heb het nooit afgedwongen door erop te hameren. Enfin, dat weet je zelf ook wel, neem ik aan. Als ze er niets mee hebben, vergeten ze dat gewoon. Het houdt ze niet bezig, want het is niet van belang. Wat mij wel opgevallen is; Ik ben gewoon romantisch en liet dat altijd merken door kleine dingetjes. Een klein liefdesbriefje in zijn zak stoppen. Het resulteerde erin dat ik ook ineens een liefdesbriefje vond op een keer dat ik mijn hand in mijn jaszak stak. Ik weet niet hoelang het erin had gezeten, maar het zat erin! Ik heb hem toen duidelijk laten merken hoeveel plezier hij me daarmee deed en hoe zeer ik dat waardeerde. Hoewel hij zich ietwat opgelaten voelde (want het is niet stoer) gaf het hem een gevoel van waardering en daar begint het mee. Wie goed doet, goed ontmoet! Wie kaatst kan de bal verwachten! Zo je doet, zo je ontmoet.....er zijn veel gezegdes die hieraan refereren. Er zit dus een kern van waarheid in. Ik heb gemerkt dat dit daadwerkelijk zo werkt. Als je maar toont dat je aandacht voor hem hebt, zijn humeur kan peilen door hem effe lekker te vertroetelen als hij eens niet lekker in zijn vel zit, regelmatig complimentjes te geven, soms onverwachts een cadeautje te geven waarvan je weet dat hij het leuk vindt (geeft hem het idee dat je er echt over hebt nagedacht en onthouden hebt waar zijn voorkeuren liggen) enfin, hem laat merken dat je aandacht voor hem hebt en dat hij belangrijk voor je is. Op gegeven moment krijgt hij dan het gevoel dat hij iets terug moet doen en dan is het zo'n beetje vanzelfsprekend dat hij dit ook doet. Bij mijn man heeft het zo gewerkt, maar het heeft best een tijdje geduurd dat het voor mijn gevoel maar van één kant kwam. Ik ben echter een volhouder en geef niet zo snel op! Dit wil niet zeggen dat het een handleiding is die bij iedere man werkt, maar proberen kan altijd. Ze zullen zich overigens niet snel als cirkusdiertjes laten gebruiken. ;P

Als hij niet weet wat romantiek is, dan kan je dat ook niet van hem verwachten, toch? Maar: hij kan dat wel leren, als hij dat wil. Door jou. Hoe? Door het er met hem over te hebben. Vertellen, dat het voor jou belangrijk is. Uitleggen wat je daarmee bedoelt. Wat het met je doet. Zeuren is drammen, eisen en is niet hetzelfde als vertellen wat je fijn vindt, aangeven waar iemand je mee kan plezieren. Stel dat hij kookt en hij maakt geregeld iets dat jij vreselijk vindt. Dan vertel je toch ook, dat je graag iets wilt eten dat je lekker vindt en wat? Het is dan aan hem of hij ook iets met jouw wensen doet.

Misschien kan je vragen om wat je wil dat hij doet of zegt ipv vragen om romantiek. Voor iedereen betekent het woord net wat anders..

Mijn man (ex onderhand) was is het begin heel romatisch (prive bioscoop, uitjes, heel vaak bloemen en aparte cadeautjes uit het niets) TOT DAT WE TROUWDEN! Toen werd hij een ****. En die romantische man was dus ook weg verdwenen. Ik heb een paar keer gevraagt van zullen we (bijv.) morgen wat gaan doen. Waarop hij natuurlijk zei; wat wilje gaan doen dan? Toen heb ik hem de dingen verteld wat me leuk leek om te doen of dat hij misschien wat kon regelen een avondje en mij verrassen.. Bij de mijne dringde het waarscheinlijk niet door.. Maar mischien bij de jouwe wel :)) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100