Hoe noem je een 'zusje' die bij jou in het gezin komt wonen, omdat haar beider ouders zijn overleden?

Wat is de officiële benaming? Stiefzus, zus, pleegzus, halfzus? Dat laatste niet denk ik.

Toegevoegd na 4 minuten:
Het zusje komt voor altijd in het gezin wonen, dus niet tijdelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het pleegzus is. Toegevoegd na 58 seconden: Halfzus kan inderdaad weggestreept worden. En een stiefzus is een dochter van de partner waarmee jouw ouder getrouwd is, na eerst gescheiden te zijn. Toegevoegd na 3 minuten: maar ik zou haar gewoon zus noemen! zo voelt ze zich goed thuis:)

Officieel noem je haar een stiefzusje, Het is misschien het pleegkind van de ouders, maar het is geen pleegzusje van de kinderen in het gezin. Dus stiefzusje, Halfzus is het als ze een vader of moeder met je deelt.

Je noemt haar bij haar naam..dat is zeker. Maar de benaming is pleegzus. Een stiefzus is een kind van je stiefvader. een halfzus is een kind van je moeder en stiefvader en een zus is een kind van je vader en moeder.

Dan is het officieel een pleegzusje, maar ik denk dat het voor het 'zusje' het fijnste klinkt om haar fijn zusje te noemen. Al is het alleen maar om haar het gevoel te geven dat ze meer dan welkom is en 100% wordt opgenomen in jullie/betreffende gezin. Dus one big family!

In Surinaams nederlands heet dat 'een kweekje' Pleegzus doet mij teveel denken aan Pleegzuster Bloedwijn.

ik denk dat het gewoon pleegzusje is maar ik zou haar gewoon je zusje noemen dat lijkt me prettig voor haar

Officieel is er geen benaming voor. Indien ze wordt geadopteerd dan is ze een pleegzus. Maar noem haar gewoon heel lief "zus"!

Als het uw zusje is dan is het zusje.Is het het zusje van uw vrouw is schoonzusje. Toegevoegd na 6 uur: Ik heb het nog even nagekeken, ze heet Daan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100