Kan je als vader of moeder beoordelen of je kind knap is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja natuurlijk. Heb zelf 2 kinderen en kan heus wel zien of ze meer of minder knap zijn dan de "normale" maatstaf.

Natuurlijk is je eigen kind het knapste van alle kinderen. maar wat is de norm van knap? langs welke liniaal leg je dat? wat ik knap vind kun jij hartstikke lelijk vinden en dan hebben we beide gelijk. ik vind de "Linera" meisjes dus niet mooi (zo slank als je dochter reclame, jaren geleden), maar je zou ze de kost moeten geven die dat het aller knapste vinden.

Ik denk dat dit meer een beetje een eigen mening-vraag is. Iedereen kan er verschillend over denken..

Moet je kind "knap" zijn? En waar liggen de maatstaven tussen "knap of niet knap". Ieder gezicht heeft zijn speciale kenmerken, en de hoofdzaak is wat de uitstraling en het karakter zijn.Een naar sommige maatstaven niet knap iemand,kan vaak een bijzonder mens zijn,schoonheid vergaat,innerlijk bljift en wordt vaak mooier.

Als ouder is het moeilijk om je kind objectief te beoordelen. Gelukkig zijn bijna alle ouders trots op hun kinderen. Een kind moet zich door zijn ouders gewaardeerd voelen en uiteindelijk gaat het meer om het karakter van het kind dan om het uiterlijk.

De moeder vond de vader toch ook aantrekkelijk en de vader vond de moeder ook knap Dus zullen ze hun eigen kind, dat op een van de twee lijkt of op allebei, ook wel knap vinden. Maar of dat dan ook echt zo is? Dat zien alleen anderen.

Knap (uiterlijk): als ouder oordeel je nooit objectief, jouw kind is het knapst! Daarnaast zie je je kind dagelijks en wen je aan het uiterlijk. Knap (verstandelijk): als ouder vind je je kind altijd knap!Je kunt het laten meten, dan wordt het objectiever. "Iedere ouder ziet in zijn eigen uil een arend" Helaas zijn er ook genoeg ouders die niet met de trotse ogen van een ouder naar hun kind kijken. Daar hebben we dan schoolmaatschappelijk werk voor, of het AMK...

Iedere ouder, en al helemaal moeders, vinden hun eigen kinderen het mooist en best en knapst en slimst van de hele wereld. Daarom lijkt het mij bijna onmogelijk als ouder te oordelen of je eigen kind knap is. En eigenlijk doet dat er ook helemaal niet toe!

Ik denk dat het wel mogelijk is, je kunt ze vergelijken met andere kinderen en als je heel eerlijk bent kan je dan best zeggen of ze al dan niet knap zijn. Daar ligt ook meteen het probleem, je moet wel objectief en eerlijk kunnen zijn over je eigen kinderen en dat is denk ik wel erg moeilijk voor een hoop mensen.. Maar theoretisch is het gewoon mogelijk natuurlijk.

Ik denk dat je als vador of moeder niet heel erg objectief kan zijn ten aanzien van het uiterlijk van je kind. Elke ouder vind zijn of haar kind toch de mooiste?

Met welk schoonheidsideaal zou je vergelijken? Uit de boekjes? Ach ,elke kind is het mooiste als hij uit liefde hier neergezet is.

Het kan wel. Maar het hoeft niet altijd zo te zijn. Ouders zijn trots op hun 'kids' en soms uitten ze dat dan ook.

Zelf ben ik het niet eens met eddijst. Ouders kunnen van hun eigen kind best zien hoe knap het is. Maar uiteindelijk vinden ouders hun eigen kind mooi. Het is iets van hun, het groeit op dankzij de ouders.. etc. Maar of ze het kunnen beoordelen? Jazeker wel hoor.

Mijn kind lijkt deels op mij, aangezien het mijn dna heeft. En ik vind mezelf niet bepaald lelijk.

Ja, maar ouders zeggen ook als het kind lelijk is dattie mooi is. Dat hoort bij ouders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100