waarom speelt mijn dochter niet meer ? Ze is er zeven.

mijn dochtertje moet thuis niets doen buiten haar eigen kamer opruimen. nu is ze zelf begonnen om de afwas te doen en koffie te maken. tafel dekken ontbijt klaarmaken voor ons echt wel lief maar vreemd . ik zeg haar dat ze dit niet moet doen en mag spelen maar ze staat erop. ze wil ook leren hoe je koffie maakt en staat eigenlijk de halve dag in de keuken. ze zegt dat ze dit omdat ze een lieve mama heeft maar ik vind dit wel een beetje vreemd omdat ze vroeger nooit niets deed. is dit misschien een fase?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit is een soort van vadertje en moedertje spelen. ze is zeven en ze kan het. pas alleen wel op met vuur/koken. een waterkoker is natuurlijk geen probleem, maar als ze ontbijt wil maken met gekookte eitjes: vuur/pan/heet water: gevaarlijk... ze houdt van mamma en mamma doet allemaal leuke dingen in de keuken en dat wil zij ook leren! hoezo ingewikkeld ? in mijn tijd deden we verplicht de afwas, dat is met vaatwasser tegenwoordig ook niet meer nodig, voilá ! Toegevoegd na 5 minuten: ik vergeet de vraag: 7-jarige dochter speelt wel: speelt vadertje en moedertje of speelt "housekeeper"! ze speelt een ander dan standaard spelletje, gaat wel over of niet, er komt een tijd dat ze sport leuk zal vinden of filmsterren of roddelen met haar vriendinnetjes of nog later een oogje krijgt voor leuke jongens (of meisjes?) kan allemaal en komt nog, maak je niet bezorgd, het een fase.

Te eerste wil ik zeggen dat je een hele lieve dochter heb en je haar wel eens met iets mag belonen.(bezoekje naar Mcdonalds? En Waren de kinderen van tegewoordig meer zoals jou dochtertje maargoed ze is in een fase aangekomen van ontdekken/verkennen koffie maken is voor haar nieuw vind iets tijdens het koffie maken leuk/grappig om te zien. Ze is gewoon nieuwsgierig en wil dingen net als mama kunnen. Je hoeft niet bang te zijn dit zijn de momenten dat je als ouder geniet van je kinderen. Want als het pubers worden verlang je weer naar deze momenten! Geniet ervan en wens jou en je dochtertje veel geluk.

Dit is inderdaad waarschijnlijk een fase. In de ontwikkelingspsychologie wordt dit vaak nog de orale fase van het kind genoemd. Het vadertje/moedertje spelen gaat dan over van de aandacht voor moeder naar het spel met leeftijdsgenoten. Pas als er geen leeftijdsgenoten zijn om mee te (kunnen) spelen dan zal het ontwikkelingsproblemen kunnen gaan geven.

je dochter wil je moeder rol overnemen met haar fantasie wen er maar aan het is een nieuwe fase

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100