Zijn bloemen om te logeren bij de schoonfamilie niet een te mannelijk cadeau? En mogen die mee op de vlieger?

In 2 weken ga ik 3 nachten logeren bij mijn vriend thuis in Zwitserland, we zijn ondertussen 7 maanden samen maar aangezien we elkaar op uitwisseling hebben leren kennen heb ik zijn ouders nog maar één maal ontmoet toen we 's avonds gingen eten. We hebben dus nog geen echte band maar aangezien ze me toch onderdak bieden zou ik wel graag een attentie meenemen.

Nu had ik gedacht aan de klassieke bloemen, maar ik heb geen idee of dat wel mee mag op het vliegtuig en is dit niet iets mannelijk om bloemen mee te nemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is erg lastig om bloemen mooi te houden in het vliegtuig, of je moet ze constant bij je houden. In de bagageklep boven wordt met de grootste tassen ed. gestouwd, ook bij het eruit halen. Je hebt in Schiphol vaak ruimschoots de tijd om even rond te lopen omdat je ruim van te voren moet inchecken. Nu heb je daar tussen pier E en D een vrij Hollandse Gift shop en daar is van alles te koop. Leuke vaak typisch nederlandse items. Ook een grote doos "Merci" chocolade doet het altijd goed, het bedankje staat er al op in feite en Frans kennen ze daar wel. Bloemen zijn niet te mannelijk en zijn altijd goed! Ik raad je echter aan áls je ze koopt, doe het dan als je geland bent. Op de meeste luchthavens is er wel een bloemenstand en ze zijn in elk geval dan 'verser' om te geven. Toegevoegd na 1 minuut: corr; een vrij grote Hollandse Gift shop.

Er is niets mis met het geven van een bosje bloemen, of een leuk plantje, als kado, maar waarom zou je moeilijk doen (mee het vliegtuig in) als je een bosje bloemen bij aankomst kan kopen? Lijkt me onhandig. Je kunt ook iets leuks voor in huis kopen, een souvenir ofzo.

Je kan ook bij aankomst een doos pralines kopen.

Er is niks mis met een bloemetje, maar het is niet verstandig om een bloem mee te nemen het vliegtuig in, de bloem wordt er namelijk niet mooier op, ik raad aan om een boeket te kopen in Zwitserland. Natuurlijk wel een mooie, grote bos!

bloemen is super! koop ze daarna, zijn ze vers

Bloemen zijn helemaal niet mannelijk. Vrouwen geven ze net zo vaak cadeau. Maar waarom moeilijk doen met bloemen meenemen? Neem iets anders typisch Nederlands mee wat makkelijker te vervoeren is, bv een Edammer kaasje, bloembollen, stroopwafels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100