Eeuwig zoeken naar de perfecte partner?

Natuurlijk is het zo dat je niet met een lijst aan eisen aan moet komen en potientiele partners moet gaan afwijzen op ieder puntje dat er niet op voor komt.
Natuurlijk is het zo dat je je aanpast aan de mindere kanten en om iemand gaat houden compleet met de mindere kanten.
Ook is het natuurlijk zo dat "de prins het op het witte paard niet bestaat".

Maar...

Stel dat je een partner gevonden hebt en met diegene een relatie begonnen bent, helemaal verliefd op diegene bent, en er ook werkelijk een toekomst in zit.
Je wilt diegene niet kwijt, maar er bestaat een mindere kant van diegene in zijn of haar karakter, waarin je werkelijk wat mist, maar waarvan je ook weet dat je het nooit zult kunnen veranderen en de ander het ook nooit zal veranderen.
Namelijk, een andere visie op relaties en liefde waardoor jullie allebei eigenlijk heel anders tegen de relatie aan kijken.

Hoewel je hart bij diegene ligt en je er niet aan moet denken om diegene vrijwillig te verlaten, maar dit maakt wel dat je nooit werkelijk zo gelukkig zult worden als je zou kunnen...

Wat zou je doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De perfecte partner bestaat niet, in een relatie is het geven en nemen. Ieder heeft wel een mindere kant. Zolang die partner een andere visie erop na houd, en hij/of zij heeft dat ook eerlijk laten merken dan is aan jou de keus of je daar in mee wilt gaan of niet. Het ligt er maar aan hoe belangrijk bepaalde voorwaarde in een relatie zijn. Iedereen heeft daarin zijn grenzen. Grenzen kun je verleggen, maar als dat je ongelukkig maakt dan moet er wel heel veel overblijven wat je wel gelukkig maakt. Maak eens een lijstje met allemaal voordelen en daarnaast een rijtje met allemaal nadelen. Is de rij nadelen langer, dan zou ik mij nog maar eens gaan bedenken of die relatie wel zo goed voor je is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100