Waarom fluisteren mensen vaak en doen ze heel zachtjes bij een begrafenis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De crematie van mijn opa was één groot feest. Met discolampen en al in het crematiezaaltje. We hebben daar dan ook hartelijk gelachen en plezier gemaakt, tussen de tranen door. Overigens niet omdat we geen verdriet hadden hoor, wel omdat dit voor hem het meest passende afscheid was. Het was bovendien 'goed zo', na een rijk leven en na dat lange ziekbed van hem met heel veel pijn. Echter meestal is de sfeer van een crematie/begrafenis heel plechtig en dan past het niet om luidruchtig te doen. Vaak heb je ook zo'n verdriet dat dit verdriet je stil maakt. Of inderdaad uit respect maar dat is al eerder gezegd ;)

Respect voor overledene/ familie

Omdat het niet een gelegenheid is om hard te praten. Mensen zijn verdrietig en uit respect praat je dan zachter.

Dat is respect tonen in degene die is overleden. Toegevoegd na 33 seconden: En nartuurlijk voor degene die er bij zijn

Uit respect. Net als in een kerkdienst, daar ga je ook niet hardop praten maar doe je rustig om de anderen niet te storen. De meeste mensen komen op een begrafenis om in gedachten stil te staan bij de overledene, en de familie te steunen. Uitgebreid praten kan wel na afloop, bij de koffie met cake.

Uit beleefdheid en respect. Je praat uit jezelf dan al zacht, maar je komt ook nog extra 'bot' over als je hardop praat of schreeuwt.

Zoals voor mij al meerdere keren vernoemd is: respect. Dat zit zo in onze cultuur bepaalde culturen (sommige protestanten bv.) gaat men heel blij zijn en dansen en zo maar hier dus niet.

Zoals mijn voorgangers zeggen: 'uit respect'. Tegelijkertijd denk ik ook dat het van belang is, dat men stil of rustig is zodat men, zelf herinneringen kan ophalen.

Omdat dat respectvol is en bovendien zijn er vaak mensen verdrietig en dan gaan ze niet luidruchtig praten en doen praten alsof het heel gewoon is.

Vaak zijn mensen onder de indruk en verdrietig door het gebeurde, dan heb je geen zin om hardop te spreken. Verder is het ongepast om de aandacht te vestigen op jouw persoon door te luid te praten. Fluisteren en je op de achtergrond houden is meer respectvol naar de nabestaanden toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100