hoe weet je of een leraar gevoelens voor een leerling heeft ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat weet je alleen door het te vragen. Een beetje redelijke docent zal vervolgens zeggen dat dat niet zo is, omdat het verwacht wordt dat docenten en leerlingen niet in liefdesralties terecht komen.

Als het goed is weet je dat niet. Want als een leraar gevoelens heeft voor een leerling, wat natuurlijk altijd kan voorkomen, zal hij zo volwassen moeten zijn die te verbergen. Nadat de leerling de school voorgoed verlaten heeft na het laatste jaar kan de leraar eventueel contact opnemen met de leerling als de gevoelens nog niet bekoeld zijn tegen die tijd. En dan kan er een heel fijn contact ontstaan. Toegevoegd na 7 minuten: tenminste, als de leerling daar ook open voor staat natuurlijk.

Bronnen:
eigen ervaring.

Dat kun je ontdekken doordat je merkt dat zijn gedrag verandert,zo zal de leraar die gevoelens heeft voor een leerling deze persoon meer aandacht geven,hier vaker een praatje mee aanknopen,de persoon eventueel voortrekken om in de gunst te komen bij de leerling hetgeen zeer ongezond is,of de leerling laat nablijven wat anderen opvalt etc. etc. Het zijn de kleine dingen die veranderen maar die duidelijk een bedoeling hebben uiteraard ten gunste uiteindelijk van hemzelf.

Die leerling weet het zeker als de leraar het zegt en dan hebben ze gelijk een groot probleem want de leraar komt daardoor in de problemen. Gelukkig komt het vaker voor dat een "romantische" leerling een aardig karakter of aandacht verwart met liefde maar het kan wel. Bij ons is ooit een leraar 4 maanden nadat een leerlinge de (middelbare) school had verlaten met haar getrouwd. Maar ze hadden het goed geheim gehouden, niemand had iets gemerkt. De leerlinge zelf heeft keihard volgehouden dat er pas iets mooi ontstond toen ze al van school was. Daar geloofden wij allemaal niks van maar het was tactisch gezien wel het beste antwoord

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100