Zal dit goed zitten?

Heb vanaf m'n 15e relatie en ben nu net 19 geworden. Ben niet echt verliefd ofzo, dat kan ik niet zeggen maar soms als ik aan de toekomst denk word ik een beetje bang en denk ik: is dit wat ik wil? Is dit normaal? Dus probeer nu gwn niet verder dan de leuke dingen te kijken en dat gaat goed en vind het fijn om bij hem te zijn. Was hier gewoon benieuwd naar.. Zijn dit normale dingen van een relatie of is iedereens relatie anders???

Toegevoegd na 1 minuut:
Niet MEER verliefd dan. Ben dit denk ik wel een dik jaar op hem geweest, maar alles voelt wel goed met hem ofzo, maar voel ook dat we echt de beste maatjes zijn. Naar mijn weten is dat geen probleem alleen weet ik niet zeker of ik er helemaal een toekomst in zie.. Miss durf ik dit ook niet btw, want heb best wel problemen gehad met wat ik later nou wil doen etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zal ik je iets zeggen? Je hebt allang een beslissing genomen. Je bent nu alleen nog bezig om jouw beslissing tot uitvoer te brengen. Dit is de aanloop naar de verwerking van het breken met de relatie. Als alles prettig zou zijn en je was gelukkig, dan ging je ook geen advies op deze site zoeken. Confronteer hem ermee dat je niet verder wilt. Even een bittere pil maar wel zo eerlijk.

Er is een verschil tussen verliefd zijn en liefde voelen. Verliefdheid gaat waarschijnlijk over, maar liefde kan een leven lang blijven bestaan! Als ik je verhaal zo lees, met je twijfels en dergelijke, zou ik zeggen dat je inderdaad al bezig bent met een breuk. mijn advies: ga om de tafel zitten met je vriend, en praat er eens openhartig over: komt dit gevoel alleen van jouw kant, of is hij het er mee eens? Als dit laatste zo is, dan kunnen jullie nog wel lang genieten van elkaar, maar dan als vrienden. Praat ook eens met iemand die al vele jaren met dezelfde persoon door het leven gaat: Is diegene nog echt verliefd, met vlinders in de buik enzo, of gaat de liefde dieper dan dat? Mijn ouders zijn ook niet meer echt verliefd, maar ze houden zeker van elkaar!

Eigenlijk is iedere relatie net zo uniek als elk mens, en elk paar mensen. Er is geen handboek met vaste regels die je op kunt volgen zodat je relatie succesvol zal zijn. Wel kun je jezelf een aantal voor de hand liggende dingen afvragen die je relatie negatief beïnvloeden: drugs, te veel drank, geweld, vreemdgaan, enz. Maar als dat niet het geval is en het voelt goed en je voelt je rustig en geborgen bij iemand, waarom zou je er dan mee stoppen. Ten 1e is (lijkt!!!) het gras bij de buren altijd groener. Ten 2e is verliefdheid op z'n hoogtepunt iets wat een relatie vooral tot stand moet brengen. Maar dit blijft in de meeste relaties niet op het hoogste pitje staan. Het wordt langzaam minder en als t goed zit komt er een hechte vriendschappelijk uit voort dat je voor altijd bij elkaar houdt. Tenminste, zo zie ik het. Maar ja, het is nou eenmaal voor iedereen anders... Veel geluk toegewenst!

Ik ken veel verhalen van koppels, die pas naar tientallen jaren beseffen, dat ze eigenlijk een (liefde volle" vriendschapsrelatie hebben en eigenlijk niet echt verliefd zijn en/of zijn geweest, simpelweg omdat ze nog niet wisten wat echt verliefd zijn nu eigenlijk is. Dus is het niet zo vreemd dat jou dit overkomt. Wat nu te doen? Het klinkt makkelijker gezegt dan gedaan, maar je zou eigenlijk het best eens een jaartje verder moeten rond kijken en gewoon ervaring op moeten doen, voordat je 100% gaat voor je toekomstige relatie. Als je dit niet doet blijf je altijd twijfelen, en als eenmaal gesetteld ben (Huis tuin en kinderen) dan kan je helemaal niet meer terug. Nou ja het blijft lastig, ben benieuwd naar andere meningen.

4 jaar een relatie op die leeftijd is ook lang. Veel leeftijdsgenoten hebben meerdere vrienden in die tijd gehad, misschien dat je dat nu gaat missen. Misschien mist je vriend dat stiekem ook, misschien vindt hij het wel goed op deze manier, lekker rustig doorgaan. Als het jullie allebei wat benauwend wordt, is uit elkaar gaan het beste. En misschien gaan jullie dan over een jaar of wat toch weer samen verder, Het is niet te zeggen, maar je hebt nog n heel leven voor je, dat je maar een keer kunt leven, keuzes zijn moeilijk, maar je moet ze toch maken

Probeer eens 10 negatieve en 10 positieve punten van je vriend/relatie op te schrijven, dan zie je snel wat er overheerst en kun je de keus maken, of je die negatieve punten accepteert of dat je de relatie beeindigt.

Ik heb vanaf mijn 14e een relatie en ben nu net 18..Ik snap wat je bedoeld. Ik voel(de) precies hetzelfde als jij. Het is heel normaal. Het helemaal hoteldebotel zijn van iemand duurt ongeveer een jaar. Mijn vriend en ik gaan binnenkort trouwen. We houden van elkaar, we zijn soulmates, kunnen alles bij elkaar kwijt. We zijn niet écht verliefd meer, maar we voelen nog wel een hoop liefde voor elkaar. Probeer het nog een aantal weken/maanden aan te kijken :) Er is altijd nog hoop !!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100