Hoe kan het dat je soms het gevoel hebt dat één iemand echt bij je hoort?

Na aanleiding van mijn vraag van gister of er één beste partner bestaat ben ik toch nog even tot bedenkingen gekomen.

Ik heb verschillende reacties gelezen en ben het met bijna allemaal eens. Het enige wat is me afvraag is.. hoe kan het dat sommige mensen dan voor altijd bij elkaar blijven en ook echt het gevoel hebben dat ze bij elkaar horen en niemand anders?
Is dit dan echt zo of alleen op dat moment?
Ik bedoel ik heb het gevoel bijmij partner dat hij wel de beste is die bijmij past en ik weet bijna wel zeker dat ik niemand anders zo goed bijmij past als hij. Natuurlijk als mijn vriend komt te overlijden en ik ben toe aan een andere relatie (als ik dat dan wil) is er vast iemand die op dat moment goed bijmij past.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die ene ultieme klik met iemand hebben, het is een heerlijk gevoel. En het kan het begin zijn van een relatie die alleen maar leuker en fijner kan worden. Maar op den duur zul je daaraan moeten gaan werken, want jij veranderd, die ander veranderd en inderdaad die basis was die ultieme "klik" maar die is geen garantie voor jullie toekomstige relatie. En wat je zo geweldig "bij jou passend" vind, kan veranderen omdat mensen veranderen!

Als het voor jou zo is dat hij het beste bij jou past dan is dat toch zo? Maar je leeft naar je NU weet, volgende week kan bij wijze van spreken iets heel anders worden.

Dat groeit. Je hebt al zoveel met elkaar meegemaakt en deelt al zoveel met elkaar (kinderen) dat je geen zin hebt in iemand anders. Althans, voor een relatie dan....je ziet wel eens een lekker ding, maar je kunt je beheersen...of niet... Kortom, als je relatie goed is sta je niet open voor iemand anders en voel je dat je partner de enige echte is. mooi toch? Ik heb ook wel eens gehoord dat het aan een gebrek aan initiatief kanliggen dat mensen zo lang bij elkaar blijven :-)

De overeenkomsten tussen mensen zijn veel groter dan de verschillen. Dat betekent dat er heel veel mensen zijn die in potentie goed bij je zouden kunnen passen. Zodra je er een treft waar je helemaal voor wilt gaan wordt dat voor jou de ware. Maar op een andere tijd of andere plaats, zou het net zo goed een ander kunnen zijn. Hoe lang je relatie duurt en hoe je hem in stand houdt, hangt af van de energie en de liefde die jullie beiden bereid zijn er in te stoppen. Dat maakt op een gegeven moment de relatie uniek en onuitwisselbaar. Maar dat is niet hetzelfde als dat er daarna nooit meer een ander voor je zou kunnen zijn. Met wie je weer een even exclusieve en unieke relatie zou kunnen opbouwen.

Het kan zijn dat sommige mensen inderdaad voor elkaar geboren zijn en elkaar gevonden hebben.Zeker weten doen we dat nooit! Laten we er voor onze gemoedsrust maar van uitgaan dat dit het geval is.