Hoe krijg ik mijn ex uit mijn huis zonder hiervoor de politie in te schakelen?

Ik heb samen met mijn ex een zoontje van vijf. Het gaat al heel lang niet goed en ik heb hem al een aantal keer gevraagd weg te gaan en terug te gaan naar zijn eigen huis. Nu is het zo dat hij zijn eigen huis "verhuurt"zonder dat zijn huurder daarvoor betaalt. Maar dat is niet zozeer mijn probleem. Als ik hem vraag om weg te gaan en mij mijn leven verder te laten op te bouwen dan negeert hij mij en loopt weg. Omdat ik niet wil dat mijn zoontje tussen ruzies inzit en hier later problemen door kan krijgen, laat ik het meestal maar. Ik weet dat als ik erover door blijf gaan dat het uitloopt op een ruzie met geschreeuw etc. Dat wil ik mijn zoon besparen.
Ondertussen kan ik er bijna niet meer tegen want ik wil verder met mijn leven en dat gaat op deze manier niet.
Daarnaast is mijn ex financieel afhankelijk van mij, ik betaal naast mijn vaste lasten ook alle boodschappen etc. Als ik er met mensen over praat dan krijg ik vaak te horen dat ik de politie moet inschakelen, maar ik wil niet zijn leven kapot maken, ik wil gewoon verder met mijn eigen leven en een goede regeling tussen hem en mij voor zoontje. Ook ben ik bang omdat hij eigenlijk geen toekomst heeft door alle problemen die hij veroorzaakt, dat als ik de politie inschakel dat hij mij of mijn zoon iets aandoet. Daarnaast wil hij niet werken, heeft enorme schulden en is vooral bezig met zichzelf en neemt van niemand iets aan. Er spelen zo nog veel meer dingen maar mijn grootste zorg is om hem uit mijn huis te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zie het zo : Je hebt twee keuzes : 1 hem eruit laten zetten door de politie en jij en je zoon hebben rust . 2 de situatie laten zoals hij is wat op een gegeven moment uit de hand loopt Je moet nu voor jezelf en je zoon kiezen en je hebt je vriend meerdemaals gevraagd of hij naar zijn eigen huis wil gaan maar blijkbaar heeft hij er geen zin in . Je kan je niet om alles druk maken dus ook niet hoe het met hem verder gaat , hij zou kunnen werken en hij heeft een huis dus het is niet jouw probleem , maar jouw zoon is wel jouw probleem en hij voelt echt wel de spanning die er hangt want zijn moeder houdt zich met van alles in en kropt het maar op voor de lieve vrede , wat er later als je pech hebt allemaal toch wel uitkomt De keus is dat je idd de politie belt om hem eruit te laat zetten en verder gaat met je leven dat verdien jij een je zoon. het is een feit dat je tegen dovemans oren aan het praten bent en wie niet wil luisteren moet maar 'voelen' Succes

Ik zou andere sloten op mijn huis laten zetten als hij niet thuis is. Daarnaast kun je (op voorhand) naar de politie gaan om MELDING tegen je partner te maken. Dit is GEEN aangifte. Zij vermelden je situatie in de computer, op het moment dat de situatie uit de hand dreigt te lopen, is de politie reeds op de hoogte. Dus zodra jij hen belt, zien zij de melding in het scherm. Zodra dit gebeurd is, kan je het AMK inschakelen. Algemeen Meldpunt Kindermishandeling. Ik begrijp uit je verhaal dat je kind niet wordt mishandelt MAAR zij kunnen wel bemiddelen en zij kunnen goede adviezen geven met het oog op het vervolgtraject. Zij kunnen de ontwikkeling van je zoontje ook volgen. Dit heeft GEEN gevolgen voor jou. Sterker nog, het zorgt ervoor dat jij steviger in je schoenen staat doordat jij zelf met hen je zorgen bespreekt. Zij kunnen je ook helpen met het opstellen van een regeling voor je zoontje en zij kunnen bemiddelen bij een omgangsregeling o.i.d. Kortom; 1, melding maken bij de politie 2, andere sloten op de deur (wellicht een vriend of vriendin inschakelen om bij je te zijn) 3, AMK inschakelen voor een goede omgangsregeling en bemiddeling. Succes!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100