Ik heb een ontzettend hoge schuld van mijn telefoon rekening (500,-), maar ik kan en durf dit echt niet aan mijn ouders te vertellen.

ik heb heel vaak op internet gezeten, terwijl dit niet in mijn abonnement zit en heb ook wel eens sites bezocht of laten bezoeken, waarvan ik niet wil dat mn ouders weten dat ik daarop kijk.. (als je begrijpt wat ik bedoel).
Dus als ik lieg dat ik van niets weet gaan ze controleren en ik ben bang dat ze van via vodafone mijn adressen krijgen die ik heb bezocht. Dat zou echt een te erge schaamte zijn! Maar als ik alles opbiecht dat ik gewoon internet heb gebruikt enzo, worden ze denk ik zo boos dat ik eht dubbel moet terug betalen, en daar zit ik ook niet op te wachten.. WAT MOET IK DOEN??????

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan het niet ontlopen om het niet te vertellen want als je ht nog betaalt dan komt gezellig de deurwaarde langs en dan gok ik dat je nog meer problemen krijgt. Dus ik zou ht gewoon vertellen en de straf maar accepteren. Succes!

Vertellen en een baantje nemen om het terug te verdienen. Je moet wel...

de eerste tijd, hoe moeilijk het ook is, denk dan aan de boze gezichten van je ouders, niets doen met je telefoon. dit kun je doen tot je 99 euro schuld over hebt. dat is onder de 100 euro dus lijkt het minder. in jou geval zou ik ook het snel vertellen. en dan zeggen dat je veel te veel sms'de en belde. en dat dat de grote fout wat, dat je het vreselijk spijt. en dat je voor een hele, (altijd HELE zeggen! dan lijkt het langer) maand je mobiel in beslag mag nemen. (hoe moeilijk dat ook is, zou ik het tog doen). ook zeggen dat je er al een hele tijd mee zit. nogmaals het spijt me. en dat je je lesje hebt geleerd. het voor dit gesprek goed geleerd en je huiswerk gemaakt, kamer opgeruimt. en die sites ik weet niet welke dat zijn (wil ik ook niet weten, heb zo'n vermoeden), Niets over zeggen! niets, nada, nothing. veel suc6 he! zeg je nog ff hoe het is gegaan?!

En toch is het enige wat je kan doen, opbiechten. Het is moeilijk, maar je zal even door de zure appel heen moeten bijten. Tuurlijk zullen ze kwaad zijn, maar ook dat zal weer overgaan. Toon je goede wil en probeer in oplossingen te denken, en bespreek evt. oplossingen met hen. Nietsdoen zal je alleen maar grotere problemen brengen, deurwaarders e.d. En laat hen weten dat je erg spijt hebt, hier van geleerd hebt en vertel wat je zal doen om te voorkomen dat het weer gebeurt. Dit laatste is heel belangrijk, maar dat weet je zelf ook. Bied aan dat je via een evt. baan hun terug zal betalen. Ik ken het gevoel ergens heel erg bang voor te zijn, maar de enige weg is de weg dwars door de angst. Sterkte.

Ik zou het opbiechte en heel lief tegen ze doen en als je op porno bent geweest koop een abbonoment met internet ik ook gedaan

Ze komen er toch wel achter dat zijn ouders nu eenmaal, je kan het toch beter vertellen aan ze en ja ze zullen boos worden maar dat is ook voor de volgende keer een les die je geleerd hebt want 500 euro is heel veel , reken maar is om in guldens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100