Hoe weet ik of ik de goede keuze heb gemaakt?

Het is sinds november uit met mijn relatie van 3 jaar. Het werkte niet meer..

We hadden alles heel goed uitgepraat. Na 2 weken elkaar na de 'break-up' niet gezien te hebben, kregen we weer contact en zagen we elkaar elke week wel een keer.

Nu is het sinds 3,5 week echt over. We hebben besloten alle contact te verbreken want we bleven een beetje 'hangen'. We zagen elkaar nog, maar wisten eigenlijk dat er geen toekomst in zat..
Toch heeft het een halfjaar geduurd voordat we écht konden zeggen dat we elkaar niet meer zouden zien..

De beslissing kwam eigenlijk meer van mijn kant af, maar volgens mij kan zij het nu meer accepteren dan ik kan. Ik mis haar nu vreselijk.. Ik maak mezelf helemaal gek in gedachte als ik eraan denk dat ik mijn allerbeste maatje kwijt ben...

Ze was echt mijn soulmate. ALLES konden we delen en samen konden we alles!
Ik leerde haar kennen toen ik een beetje in de put zat, zij heeft mij gelukkig gemaakt. Nu zit ik weer in die put..
Er is nu niemand meer die van me houdt, of waarbij ik m'n verhaal, frustraties, geberutenissen kwijt kan.

Elke dag hoop ik op een smsje, mailtje of iets van haar. Of dat ze ineens voor m'n deur staat.

Ik vind haar een geweldig persoon en wil haar gewoon echt in mijn leven, als een relatie niet meer werkt, dan maar als gewone vriendin..

Ik ga echt kapot....

Moet ik door deze moeilijke tijd heen en later zien of we nog ooit bij elkaar komen?

Toegevoegd na 1 week:
Bedankt voor d reacties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Liefdesverdriet kan lang duren. Over een jaar is het vast al een stuk minder. Sterkte!

Eerlijkheid duurt het langst. Stuur haar een berichtje met bovenstaande boodschap. Als je haar in je leven wilt al is het als vriendin moet je daar gewoon voor uitkomen. Mocht zij besluiten dat zij dat niet wil of niet aan kan, dan zal je dat moeten accepteren hoe moeilijk dat ook is.

het kan heel lang duren voordat je het hebt verwerkt. denk niet dat je de wereld niet aan kan zonder iemand, of dat je in de put bent puur omdat je alleen bent. probeer te denken aan de feiten waarom het niet meer ging tussen jullie. een aantal jaar terug ben ik ook uit een lange relatie gestapt, ongeveer op dezelfde manier. Het heeft voor mij jaren geduurt voordat ik er echt overheen was. Heb vertrouwen in de keuze die je gemaakt hebt, je zegt zelf al dat je er ruim een half jaar over gedaan hebt om uiteindelijk tot je keuze te komen. Dit was niet voor niets! Nu je uit elkaar bent idealiseer je haar misschien, je ziet haar niet vaak meer en hebt dus niet meer op dagelijkse basis last van de eventuele mindere kanten die ze heeft. Maar denk daar eens aan, waarom gingen jullie uit elkaar! Laat jezelf niet te veel verdrinken in liefdesverdriet, maar focus ook op andere dingen. Natuurlijk heb je tijd voor jezelf nodig om erover te denken, maar als je alleen maar stil zit en denkt hoe moeilijk het is wordt het niet beter. Praat er met mensen over (zoals hier maar ook met vrienden). Als je weinig mensen hebt om erover te praten zorg dan dat je je verhaal toch kwijt kan, dan maar op internet, of desnoods bij je ouders. Ga dingen doen, plan je dagen voller zodat je meer afgeleid bent. Onderneem dingen. als je haar als 'gewone' vriendin wilt houden dan moet je het nog meer tijd gunnen om af te laten koelen. Anders is het te gemakkelijk om weer in verliefdheid terug te vallen. Het is ook niet gezegd dat het uberhaupt zal lukken om gewone vrienden te zijn. Maar het kan wel, ik heb zat voorbeelden ervan in mijn omgeving gezien.

Je vergeet liefde pas, als je weer liefde vind.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100