wie heeft ervaring met adhd

ik heb sinds kort een relatie met een man die adhd heeft voor zover ik weet gebruik hij geen medicijnen.waar moet ik rekening mee houden ?is het zo zoals ze zeggen geen relatie mogelijk is .ik heb op internet al een beetje gekeken maar zou graag ervaringen willen horen .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk kunnen mensen met adhd een relatie hebben. Je kunt het zien als een beperking, maar ook als een verrijking. Sommige dingen zullen voor je partner en jou lastig zijn, maar andere dingen zullen voor jullie zoveel mooier kunnen zijn! Google op stichting balans voor lotgenoten en info, wissel ervaribgen uit of doe alleen ideeen op. Ga het vooral heel leuk hebben saam!

Dat hij af en toe iets anders reageert. Maakt hij een lullige opmerking, moet je niet boos worden. Hij word snel jaloers, en is erg druk. Dan kun je bijvoorbeeld met leuke uitjes rekening houden, ga niet iets met stilzitten doen, of zo. Hopelijk heb je er wat aan.

Mijn vriend heeft het ook en vaak denken adhders niet na voor ze iets doen of zegen

Er is in ieder geval wel degelijk een relatie mogelijk.. Mijn vader en broer zijn beiden zeer zware ADHD ers.. Wel is het persoonsgebonden en ook een beetje afhankelijk van leeftijd en therapie/ medicatie in het verleden.. Maar ja, ik wil je heel veel info geven maar liever niet openbaar.. Dus als je wilt mag je me een privebericht sturen ok? Liefs Toegevoegd na 3 minuten: Ps je mag ook luisteren naar alle deskundigen hier..... :)

Je moet, net als in iedere andere relatie, elkaar eerst leren kennen. Het lijkt me handiger als je dit met je vriend overlegt, vraag waar hij tegen aan loopt, waar hij last van heeft en vooral wat hij van jou verwacht.

Vraag het hem.. Als je weet hoe het ongeveer in elkaar steekt kan je er zelf beter op in spelen. Vaak is adhd geen struikelblok, maar mensen blazen het te veel op. Doe relax en praat eens met je vriend. Toegevoegd na 1 minuut: privébericht mag je sturen als je wilt :)

ADHD: lees je goed in. Ook boeken over relaties met een partner met ADHD. Vraag waarom hij geen medicatie gebruikt. Kijk naar zijn verleden: heel veel wisseling van vriendinnetjes, banen? Schoolopleiding afgerond? Kijk hoe hij het redt in het dagelijks leven. Financiën op orde? Huis netjes? Hoe omgaan met tegenslagen? Prima mensen, mensen met ADHD. Vooral met een degelijke, zorgende en leidingnemende partner naast zich.

Houd er rekening mee dat hij waarschijnlijk veel stemmingswisselingen heeft, probeer daar niet te diep op in te gaan, en verwacht ook een beetje meewerking van hem dat hij dat probeert in te houden.

Je kan je proberen in te leven door een koptelefoon op te zetten en heel hard metal te luisteren (of iets anders als je van metal houd) terwijl je ondertussen een moeilijke tekst probeert te lezen. Doe dit 10 minuten en probeer dan na te gaan wat je uit de tekst hebt onthouden. Zo is het een beetje voor iemand met ADHD. Ik denk dat als jij je in kan leven in hoe het voor hem is je hem beter begrijpt en zo ook eventuele problemen beter op kunt lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100