is het raar om je nog niet ex-man te vragen de kinderen nog even buiten zijn nieuwe relatie te houden.?

we liggen nog in scheiding hij ziet de kinderen 1 dag doordeweeks en om het weekend 1 dag
nu heeft hij een nieuwe vriendin en hij betrekt meteen de kinderen bij zijn nieuwe relatie terwijl deze misschien 2 mnd oud is.
begrijp me niet verkeerd ik vind het oke dat hij een nieuwe relatie heeft maar ben het er alleen niet mee eens dat hij meteen de kids erbij betrekt vooral omdat ze door zijn toedoen een hoop hebben meegemaakt.
hij wil hier niets van horen
als ik dan zeg stel haar even voor want dan weet ik ook wie gedeeltelijk de zorg voor mijn kinderen draagt zegt hij daar hebben wij geen behoefte aan.

is het raar dat ik dit vraag ik begin af en toe weleens aan mezelf te twijfelen

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, ik vind dit absoluut niet raar. Het zijn ook jouw kinderen en jij hebt wel de behoefte om even kennis te maken. Ik kan mij goed voorstellen dat jij wilt weten met wie jouw kinderen te maken hebben.. Is wel net zo netjes. En ik kan mij ook indenken dat jij liever niet hebt dat de kinderen nu al bij hun relatie betrokken worden. Misschien houdt die relatie wel geen stand?! Maar aan de andere kant heeft het ook wel iet positiefs, jouw exman laat wel direct aan zijn vriendin zien, dit zijn mijn kinderen en zij horen erbij.. Het wil natuurlijk ook nog wel eens gebeuren dat een nieuwe vriend of vriendin de kinderen uit een voorgaande relatie niet accepteert. De situatie vind ik een beetje dubbel. Maar voorstellen kan geen kwaad denk ik zo! Lijkt me niet meer dan normaal!

Ik ben het helemaal eens met wendy. Over dit soort dingen, gescheiden of niet, moeten jullie gewoon open tegen elkaar zijn. Het gaat hier wel om jullie kinderen en een scheiding alleen heeft al een grote invloed. Ik kan me heel goed voorstellen dat je wilt weten wie er bij je kinderen in de buurt komen! Hij zou dit toch ook willen als hij in jouw schoenen stond?

Nee hoor toen mijn ouders gescheiden waren was het voor de opvoeding beter dezelfde ouders te behouden.

Je hoeft niet aan jezelf te twijfelen, je redeneert als een goede moeder. Toen mijn ex weer een nieuwe relatie kreeg ben ik er op eigen verzoek nauw bij betrokken geweest dat mijn zoon haar leerde kennen. Dot mede omdat onze zoon erg veel last gehad van onze scheiding, daarna had ie z'n papa drie jaar voor zich alleen dus het accepteren van papa's nieuwe vriendin ging niet zonder slag of stoot. Maar juist omdat ik er bij betrokken was kon ik hem goed opvangen. En ik wilde net als jij weten wie er in de weekenden voor mijn zoon zorgde. Je schreef niets over hoe jouw kinderen met de situatie omgaan, ben ik wel benieuwd naar. Ik zou het continu weer aanroeren en dan is aan je ex wat hij daar mee doet. En als hij niet voor rede vatbaar blijft ben ik bang dat je er helaas niets aan kunt doen, hoe zuur dat ook is. Uiteindelijk is hij degene die moet zien dat de kinderen hier uiteindelijk de dupe van worden en ziet ie dat niet, zegt dat genoeg over zijn prioriteiten en zijn rol als vader. Het is een rotsituatie dus ik wens je heel veel sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100