Wanneer je relatie door de ander is uitgemaakt, is het dan normaal dat je geen vriendschap kunt hebben?

Omdat je zelf nog heel erg naar die intimiteit verlangt, diegene zijn/haar armen om je heen, intiem samen zijn.

Toegevoegd na 29 seconden:
En daardoor nog met teveel pijn zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, het is heel normaal om geen vrienden te kunnen zijn met je ex. Soms in eerste instantie, soms voor altijd. Dat kan als je de verlatene bent, het kan als je de verlater bent. En het kan ook als je zonder ruzie uit elkaar bent gegaan. Als beide exen vrienden willen en kunnen zijn, prima. Maar er is ook niets mis mee als één van beide dat niet wil en/of kan. Alleen als je kinderen hebt zul je een manier moeten vinden om minstens een beetje goed met elkaar om te gaan, want kinderen heb je samen voor het leven.

Ik vind dat ook normaal, gewoon omdat er dan toch ook iets niet goed meer zit en het kan ook beter weg slijten, maar als je kinderen hebt is het weer een ander verhaal

HEEL normaal, meestal is er toch een emotionele beschadiging door het beeindigen van een relatie. Alleen een stel dat al jaren min of meer als broer en zus samenleeft en samen besluit dat uit elkaar gaan beter is hebben wel een kans dat ze daarna vrienden kunnen zijn (eigenlijk zijn ze dat al). Nee hoor, niet eens proberen dus wat mij betreft, is alleen maar pijnlijk. Als het wordt voorgesteld door de partij die de relatie uitmaakt: ik maak het uit maar we kunnen best vrienden blijven hoor....... is dat meestal om het eigen schuldgevoel over het pijn doen van de ander te verzachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100