Hoe te overleven zonder mijn vriend..?

Mijn vriend is vanaf de 22e december tot 28 december op vakantie in Noorwegen met familie. Ik ga (mag) niet mee, en nu vraag ik me af hoe ik die dagen door moet komen.. Het zijn juist de dagen van gezelligheid, liefde en vrienden om je heen. Mijn vriend is de enige tegen wie ik alles vertel en als hij een week weg is (we kunnen wel smsen) voel ik me nogal verloren. Niemand begrijpt me zoals hij dat doet. Ik vier wel Kerst met mijn ouders zoals elk jaar, maar dat is toch anders als ik m'n vriend niet kan spreken. Ik weet ook dat er mensen zijn die het veel erger hebben, maar ik zit hier echt mee. Hebben jullie tips voor me? Wat kan ik doen om het gemis een beetje minder aanwezig te laten zijn?

Toegevoegd na 14 minuten:
Misschien niet zo belangrijk, maar ik wil het toch even zeggen. Mijn vriend en ik wonen niet samen. Ik ben 15, hij is 19. We zijn nu zo'n 2,5 jaar samen en ik vind "vriendje" iewat kinderachtig klinken. :)

Toegevoegd na 36 minuten:
Ik waardeer alle antwoorden stuk voor stuk, en ze hebben me ook aan het denken gezet. Misschien ben ik inderdaad te afhankelijk. Maar aangezien ik niet zoveel vrienden heb waar ik naartoe kan, wordt het gelijk wat ingewikkelder. Maar hij en ik zijn door veel heen gegaan en we weten dus wel wat we aan elkaar hebben.
Nogmaals bedankt voor de antwoorden. Meer zijn natuurlijk altijd welkom. :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door afleiding te zoeken, zoveel mogelijk, want als je jezelf afleidt, dan gaat de tijd sneller. Bedenk wat je leuk vind, of ga dingen doen die je gedachten opeisen, iets waar je helemaal door van de wereld bent. Hoeft helemaal niet iets buitengewoons te zijn: een dik boek kan wonderen doen. Heftig joh! Ik herinner het me ook nog van lang geleden!! Kan iedereen zeggen: het zijn "MAAR" 6 dagen, maar heej.... da's wel bijna een hele week, en da's dan best lang! Sterkte, wat je ook doet, ze komen zeker te weten om!!! Toegevoegd na 14 minuten: Als je het al dan niet afhankelijk zijn zelf niet als vervelend ervaart en je vriend ook niet, dan is er toch niks aan de hand? Zoveel mensen, zoveel verschillen!!!!

vraag of hij regelmatig naar t internet cafè gaat en praat via msn of webcam... of zet een grote foto naast je bed...die 6 dagen op 365 dagen kan je wel overleven...

Probeer zoveel mogelijk contact via de telefoon te hebben! Ik begrijp wel wat je bedoeld..maar de kerst gaat voorbij en voor je het weet zijn jullie weer samen;-)

probeer gewoon met je fam er een gezellig feest van te maken, misschien willen je ouders nu ook wel wat extra gezellige dingetjes met jou doen. het is maar voor een paar dagen. als jullie later nog bij elkaar zijn heb je elk jaar samen en hoeft hij niet meer met zijn ouders mee. jullie maken er gewoon samen een spetterend oud en nieuw feest van. dan is hij er weer. en dan hebben jullie weer allemaal nieuwe dingen om over te praten omdat jullie elkaar even niet hebben gezien. misschien heb je nu ook even wat meer tijd voor andere vrienden ga daar ook eens heen ofzo

Ga lekker bij vrienden eten of gezellig met ze uit. Maak eten wat je normaal niet maakt omdat je vriend het niet lekker vindt maar jij wel... Doe eens de dingen die je vriend niet leuk vindt maar jij wel.. Ga eens op visite bij iemand die ook wel wat gezelschap kan gebruiken in deze dagen. En bewaar de goede diepzinnige gespreken voor als je vriend weer terug is.

Door in en uit te blijven ademen.

Stuur hem elke dag een e-mail, bel hem af en toe,... Neem zeker veel contact met hem. Bouw een feest dat niet meer stopt als hij komt.

Aan je vraag te zien dacht ik even dat er iemand dood was... Je hebt al 2,5 jaar verkering en je wil nog steeds dat hij er elke seconde voor je is? Dat is wel mega-klef hoor, vindt hij het leuk dat je jezelf zo afhankelijk opstelt? En wat vind je daar zelf van? Het lijkt een beetje op het gedrag van een lief klein hondje dat helemaal uit z'n dak gaat als 't baasje weer thuis komt. Gaat hij jou net zo vreselijk missen als jij in die 6 dagen? Of gaat hij er voor zorgen dat hij en zijn ouders een fijne vakantie hebben? Plan wat leuke dingetjes voor jezelf in en stuur hem af en toe een leuk SMS'je. Geef hem niet te veel het gevoel dat je hem enorm mist en dat je het hem kwalijk neemt dat je niet mee mag. Want ruzie maken op afstand is helemaal hopeloos.

Door tijdens deze periode veel af te spreken met je andere vriendinnen. Ik hoop niet voor je dat je het type bent dat dag en nacht bij haar vriendje zit en dus heel haar vriendinnengroep laat stikken, want dan zou het wel stom staan tegenover je vriendinnen als je nu ineens wel wilt afspreken. In ieder geval good luck!

Ga wat leuks doen met vriendinnen na de kerst, je maakt je zelf te afhankelijk van je relatie, herken dat omdat ik ook een jongere vriendin had en haar vriendinnen verwaarloosde Toegevoegd na 48 minuten: Misschien toch handig om eens contact te gaan zoeken met een buurmeisje of iemand op school, je hoeft echt niet veel vrienden te hebben maar iemand waar je af en toe gewoon meiden dingen mee kan doen.

Contact houden via sms en jezelf verheugen op het weerzien! Je kunt best een week zonder hem, let maar op.

Vind je jezelf niet een beetje kinderachtig? Hij gaat 6 hele dagen weg en jij maakt er een drama van alsof het 6 jaar is. Denk eens aan de vrouwen van zeelui of van onze jongens in Afghanistan of aan mensen die een relatie in het buitenland hebben. Da's andere koek dan 6 daagjes. Het lijkt me heel ongezond om zó te plakken aan iemand als jij doet en ik hoop voor jou dat hij het daarvan niet op een gegeven ogenblik benauwd krijgt met alle gevolgen vandien. Ga gewoon leuk de tijd doorbrengen met je ouders en andere mensen van je school, je club, de buren ofzo. Probeer eens op je eigen benen te staan en niet als een schaduw achter hem aan te hobbelen. Dat hij de enige is met wie je echt goed kan praten kan ik me heel goed voorstellen. Maar is het zo erg om dan maar eens 6 dagen wat minder diepgaande gesprekken te hebben met wat minder close mensen? Er zijn ergere dingen in de wereld hoor.

Ten eerste dikke respect dat je al zo lang samen bent! En ja je bent best afhankelijk, maar dat geeft niet. Als je weet dat hij echt om je geeft en geen kwaad doet, dan mag je best afhankelijk zijn toch? Als naar vrienden gaan niet zo'n goed idee is, doe dan iets voor hem. Ga in die tijd dat hij weg is iets voorbereiden. Versier zijn huis, maak een fotoboek of collage met alle foto's van hem snap je. En denk dan vooral "dit is een verrassing" "wat zou hij denken als hij terug komt?" e.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100