mijn vriend en ik hebben samen een kind maar hij is getrouwd met n ander. wat moeten we doen om onze kind zijn achternaam te laten krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kind is dus al geboren. En omdat de vader het niet erkend heeft als zijn kind, heeft het kind jouw naam gekregen. Dan moet de achternaam van het kind dus veranderd worden. En dat is niet zo simpel, achteraf. Want ik neem aan dat de vader niet samen met jou het kind opvoedt, als hij nog getrouwd is en misschien wel meer kinderen bij zijn echtgenote heeft. De achternaam van een minderjarig kind kan worden veranderd: * na een scheiding of het verbreken van een relatie. Het kind kan dan de naam krijgen van de ouder die het opvoedt en verzorgt; * als een ouder het kind opvoedt samen met een partner (die niet de ouder is). Het kind kan dan de naam krijgen van de partner; * als het kind wordt opgevoed door pleegouders. Het kan dan de naam krijgen van een van de pleegouders. Lees in de bron de regels en voorwaarden.

Bronnen:
http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=51716

Dan moet hij dat kind erkennen. Toegevoegd na 7 minuten: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/wanneer-en-waar-kan-ik-een-kind-erkennen.html En het is nog gratis ook.

gewoon erkennen?

Bronnen:
s k

Dat kan niet als hij nog gehuwd is ten tijde van de geboorte van het kind. Als hij zal gaan scheiden. dan kan hij jullie kind ""echten"" en dan kan het zijn achternaam krijgen. Zelfs ""erkennen"" kan niet, omdat hij toen nog was gehuwd. Of je kan de Annie M.G Schmidt route volgen, en voor de vorm trouwen met een familielid. bv de vader-weduwnaar van je vriend en deze je kind laten ""echten"" en op zijn naam zetten.

Het is een beslissing voor het leven. Stel eerst de duurzaamheid van beide relaties vast. Bepaal pas daarna of een andere achternaam van uw kind nog wenselijk is. Om veel gedoe te vermijden kunt u ook iemand trouwen met dezelfde achternaam. Bezint eer ge begint.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100