Ik heb niks meer tegen mijn stiefbroer te zeggen, nu denken mijn ouders dat ik me voor ze afsluit wat kan ik doen?

Ik ken ze 6 jaar en we wonen nu iets langer dan 3 jaar samen,
Ik weet nie hoe het komt maar ik heb niks meer te zeggen tegen mijn stiefbroer(16) stiefbroertje(10) en stiefzusje (14)
Nu denken mijn ouders en zij dat ik ze niet meer aardig vind en me voor ze afsluit,
Ik zeg dat dat niet zo is maar volgensmij gelogen ze niet.
Het lijkt nu of ik buitengesloten word.
Zij en mijn zus hebben altijd lol met elkaar en dan zit ik maar alleen in mijn kamer..

Weet jij het antwoord?

/2500

ga eens praten met je ouders en denk eens goed na, misschien is er iets in het verleden gebeurt wat je nog niet helemaal hebt verwerkt.

Ik weet niet hoe oud je bent maar het kan ook gewoon een puberteitsfase zijn. Ik had ooit een tijd ook minder zin in praten met mijn (bloedeigen) zus, ik had er gewoon geen zin in, was met andere dingen bezig. Omdat het je stiefbroer is valt het meer op en wordt er iets achter gezocht. Als dit je redelijk klinkt zou je eens bij vrienden/vriendinnen kunnen vragen of hun contact met broers/zussen ook wat anders is de laatste tijd en als dat zo is kun je dat misschien aan je ouders uitleggen, dat je gewoon wat meer ruimte voor jezelf nodig hebt

Wil je zelf meer contact met hen? Of is het dat je ouders dat willen en jij niet? Waarom zit je op je eentje op je kamer? Als jij het ook fijn vindt, kan je proberen wat meer contact met hen te maken. Als je niks belangrijks te zeggen hebt, kan je ook kleine dingetjes zeggen, zoals een complimentje over iemands kleding, of vragen hoe het op school was of uit jezelf iets vertellen over wat jij die dag hebt mee gemaakt. Als zij samen iets aan het doen zijn, kan je hen vragen of je mee mag doen/erbij mag zitten, en je kan ook zelf vragen of ze zin hebben in een spelletje oid. Communiceren is ook altijd handig. Als zij denken dat je hen niet leuk vindt, kan je ook een keertje als jullie met z'n allen bij elkaar zijn, uitleggen dat je hen heus wel aardig vindt, maar graag alleen bent of niet bij hen erbij durft te gaan zitten of niks te zeggen weet etc. Dan is het voor hen duidelijker waar het doorkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100